Quantcast

O. Scholzas tikisi NATO šalyse rasti Ukrainai šešias „Patriot“ sistemas

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pareiškė, jog Berlynas deda pastangas, kad „NATO kontekste“ Ukrainai būtų surastos šešios „Patriot“ oro gynybos sistemos, be tos, kurią Vokietija jau pažadėjo perduoti Kyjivui.

Jis tai sakė per spaudos konferenciją balandžio 18 d. po Europos Vadovų Tarybos posėdžio Briuselyje, praneša portalas „eurointegration“.

O. Scholzas pabrėžė būtinybę aprūpinti Ukrainą oro gynybos priemonėmis, kad šalies miestai ir kritinė infrastruktūra būtų apsaugoti nuo Rusijos raketų atakų.

„Mes žinome, kad Ukrainai dabar reikia mūsų paramos. Jai reikia aiškaus signalo, kad tai tęsis ilgai ir nuolat. Mūsų pastangų tikslas – užtikrinti pakankamą ginklų, artilerijos ir amunicijos tiekimą“, – pridūrė jis.

Pasak kanclerio, Vokietija įneša „didžiausią indėlį“ į Ukrainos oro gynybą, nes neseniai paskelbė apie dar vienos, jau trečiosios, „Patriot“ sistemos perdavimą Kyjivui.

Jis paragino kitas NATO šalis pasekti Berlyno pavyzdžiu ir „užtikrinti geresnę gynybą nuo daugybės atakų, nuo kurių dabar kenčia Ukraina“.

„Girdėjome, kad dabar turėtų būti dar septynios sistemos („Patriot“). Viena iš jų yra mūsų. Ir mes tikimės, kad NATO kontekste bus rastos dar šešios. Aš čia taip pat pasinaudojau galimybe iškelti šį klausimą daugelyje diskusijų“, – teigė O. Scholzas.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba anksčiau pareiškė, kad Ukraina šalyse sąjungininkėse identifikavo 100 oro gynybos sistemų ir prašo bent septynias iš jų perduoti Ukrainos miestų gynybai.

Portalas primena, kad trečiadienį Vokietijos užsienio reikalų ir gynybos ministrai laiške dešimtims šalių paskelbė pasaulinę iniciatyvą ieškoti papildomų oro gynybos priemonių Ukrainai.

 


Šiame straipsnyje: Olafas ScholzasPatriot sistemoskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių