Quantcast

Namų draudimo krizė: savininkai netenka svarbios apsaugos

  • Teksto dydis:

Namų draudimo krizė JAV. Vis daugėjant gaisrų ir jiems tampant vis destruktyvesniems, Kalifornijos valstijos būsto draudikai nustojo išduoti naujus polisus ir paskelbė, kad neatnaujins esamų.

Pastaraisiais metais tūkstančius namų Kalifornijos valstijoje sunaikino dėl klimato kaitos kilę miškų gaisrai. Ruošiantis naujai jų bangai, blogos žinios namų savininkams – jie netenka būsto draudimo.  

„Gavau laišką iš savo draudimo bendrovės, tos pačios, su kuria sudariau sutartį, kai 1999 metais nusipirkau namą. Jie rašo, kad neketina atnaujinti mūsų draudimo poliso. Jie teigia, kad gyvename didelio gaisringumo zonoje “, – skundėsi būsto savininkas Edas Brattas.

Iš rinkos besitraukiantys draudikai sprendimą motyvuoja išaugusiomis išlaidomis, susijusiomis su didėjančia miškų gaisrų rizika valstijoje. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Draudimo rinkoje šiuo metu vyrauja chaosas dėl to, kad daugelį metų draudikai neturėjo tinkamų tarifų. Per pastaruosius dešimt metų už kiekvieną gautą dolerį jie mokėjo po 1,13 dolerio. Visų pirma, draudikai turi gauti tinkamus tarifus, tuomet jie galės pradėti peržiūrėti polisus ir nustatyti tinkamas kainas“, – aiškino turto draudimo nuo nelaimingų atsitikimų asociacijos atstovas Markas Sektnanas.

Valstijos įstatymų leidžiamoji valdžia stengiasi spręsti šią problemą įvairiomis reformomis.

Mokslininkai teigia, kad dėl klimato kaitos per pastaruosius 30 metų regionas tapo daug šiltesnis ir sausesnis. Jie pranašauja, kad orai ateityje bus dar ekstremalesni, o gaisrai dažnesni ir destruktyvesni.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių