Quantcast

Maskva: rusų pajėgos Ukrainos rytuose pasistūmėjo 1,5 km į priekį

  • Teksto dydis:

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu antradienį pranešė, kad jo pajėgos netoli Lymano miesto Rytų Ukrainoje pasistūmėjo pusantro kilometro į priekį.

Atrėmę ukrainiečių puolimą šioje vietovėje, rusų daliniai pradėjo kontrataką ir pasistūmėjo 1,5 km išilgai dviejų kilometrų fronto ruožo, per Rusijos valstybinę televiziją sakė S. Šoigu.

Tačiau jis teigė, kad Ukrainos pajėgos vis dar bando pralaužti Rusijos karių gynybą įvairiose vietovėse, ir pridūrė, kad per pastarąsias dvi dienas įvyko kelios atakų bangos.

Kalbėdamas apie praėjusį mėnesį prasidėjusį Ukrainos kontrpuolimą, S. Šoigu sakė, kad „priešas nepasiekė savo tikslų jokioje vietovėje“.

Ministras pridūrė, kad JAV sprendimas aprūpinti Ukrainą kasetiniais šaudmenimis pratęs karą ir kad Rusijos pajėgos imasi papildomų priemonių apsisaugoti nuo šio ginklo.

Tačiau jis taip pat gyrėsi, kad rusiška kasetinė amunicija yra geresnė, sakydamas: „Rusija turi kasetinių šaudmenų, kurie, sakykime, tinka visais metų laikais. Jie daug veiksmingesni už amerikietiškus.“


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijos pajėgosSergejus ŠoiguLymano miestas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių