Quantcast

Lenkija nori, kad 50 proc. ginklų būtų nuperkama šalies viduje

16-ajame Europos ekonomikos kongrese pietų Lenkijos mieste Katovicuose nacionalinės gynybos ministras Wladyslawas Kosiniakas-Kamyszas sakė, kad Lenkijos vyriausybė jau išleido apie 18 mlrd. zlotų (4 mlrd. eurų) ginklams nacionalinėje rinkoje pirkti.

„Netrukus po to, kai pasikeitė vyriausybė, pateikėme didžiulį užsakymą“, – sakė jis, pridurdamas, kad planuojama pasirašyti dar 150 sutarčių.

Pasak ministro, Lenkija siekia, kad 50 proc. jos kovinės įrangos būtų perkama Lenkijoje ir pagaminta Lenkijoje arba iš Lenkijoje įsikūrusių įmonių.

Kartu jis sakė, kad tokį tikslą pasiekti labai sunku.

„Ši kartelė yra labai aukšta, – sakė jis. – Mūsų pirmtakai neturėjo tokių pačių standartų.“

Jis pridūrė: „Mes negalėsime pagaminti F-35 (amerikietiško lėktuvo – PAP), bet galime pagaminti geriausią ir greičiausiai prieinamą amuniciją. Būtent to dabar reikia Ukrainai ir tai bus mūsų saugumo, kurio mums reikia ateityje, garantas.“

Jis pranešė, kad pėstininkų kovos mašina „Badger“, kurios Lenkija laukia, šiuo metu baigiama testuoti, o dėl haubicų „Krab“ deramasi su plieno gamykla „Huta Stalowa Wola“.

Jo nuomone, dabartiniai Lenkijos ginklų gamybos pajėgumai yra „labai menki“.

Jis pridūrė: „Norėčiau, kad būtume savarankiški, kai kalbama apie šaudmenų gamybą.“

Pasak jo, Lenkija yra „suinteresuota pirkti viską, kas įmanoma“, tačiau „pirmiausia turime atkurti Lenkijos ginklų pramonę“.


Šiame straipsnyje: LenkijaGinkluotėf-35 naikintuvaskaras Ukrainojeamunicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių