Quantcast

Kataras tarptautinę bendruomenę ragina užkirsti kelią genocidui Rafache

Deryboms dėl paliaubų Gazos Ruože tarpininkaujantis Kataras tarptautinę bendruomenę ragina užkirsti kelią genocidui Rafache, Izraeliui perėmus sienos kirtimo punkto kontrolę ir planuojant surengti platesnio masto puolimą.

Deryboms tarp Izraelio ir palestiniečių grupuotės „Hamas“ tarpininkaujanti šalis paragino „skubiai imtis tarptautinių veiksmų, kad nebūtų leista įsiveržti į miestą ir įvykdyti genocido nusikaltimo“.

Trečiadienį Izraelis smogė taikiniams Gazos Ruože, užėmęs pagrindinę sienos su Egiptu perėją. Izraelis jau keletą savaičių žada pradėti sausumos pajėgų įsiveržimą į Rafachą, nepaisydamas tarptautinio pasipriešinimo.

Išpuoliai prieš pietinį miestą, kuriame gyvena daugybė perkeltų civilių gyventojų, surengti tuo metu, kai Kaire susitikę derybininkai ir tarpininkai bandė susitarti dėl įkaitų išlaisvinimo ir paliaubų septynis mėnesius trunkančiame kare.

Kataras, kuriame nuo 2012 metų veikia „Hamas“ politinis biuras, kartu su Egiptu ir Jungtinėmis Valstijomis kelis mėnesius užkulisiuose tarpininkauja Izraeliui ir palestiniečių grupuotei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių