Quantcast

J. Bidenas: JAV nutrauktų kai kurių ginklų tiekimą Izraeliui įsiveržimo į Rafachą atveju

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) trečiadienį pareiškė, kad nustoks tiekti Izraeliui artilerijos sviedinius ir kitus ginklus, jei jis atakuos pietinį Gazos Ruožo miestą Rafachą.

Duodamas interviu JAV televizijai CNN, prezidentas apgailestavo dėl civilių gyventojų žūčių palestiniečių anklave, žydų valstybei panaudojus Jungtinių Valstijų bombas.

Jo perspėjimas nuskambėjo po to, kai JAV praėjusią savaitę sustabdė bombų siuntą Izraeliui, teigdama, kad Vašingtonas nerimauja dėl kalbų apie antžeminį puolimą Rafache.

„Jei jie įžengs į Rafachą, aš nepristatysiu ginklų, kurie buvo naudojami [...] susidoroti su miestais, – nurodė J. Bidenas. – Mes neteiksime ginklų ir artilerijos sviedinių, kurie buvo naudojami“.

Izraelis trečiadienį surengė smūgių Rafache, tuo metu, kai Kaire susitikę derybininkai ir tarpininkai bandė susitarti dėl įkaitų išlaisvinimo ir paliaubų septynis mėnesius trunkančiame kare.

Kruviniausias visų laikų karas Gazos Ruože prasidėjo po to, kai spalio 7-ąją „Hamas“ surengė precedento neturintį išpuolį, per kurį Izraelyje žuvo apie 1 tūkst. 170 izraeliečių ir užsieniečių, daugiausia civilių, rodo AFP duomenys, paremti oficialiais Izraelio skaičiais.

„Hamas“ taip pat paėmė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio žiniomis, Gazos Ruože dar yra apie 130, įskaitant 35 žuvusius įkaitus.

Pažadėjęs sunaikinti „Hamas“, Izraelis pradėjo didžiulį karinį puolimą, per kurį Gazos Ruože žuvo 34 tūkst. 844 žmonės, daugiausia moterys ir vaikai, skelbia „Hamas“ valdomos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių