Quantcast

J. Bidenas Baltuosiuose rūmuose priims R. T. Erdoganą

  • Teksto dydis:

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) gegužės 9 dieną Baltuosiuose rūmuose susitiks su JAV prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu), penktadienį naujienų agentūrai AFP pranešė vienas turkų pareigūnas.

Tai bus pirmasis abiejų lyderių susitikimas Baltuosiuose rūmuose.

J. Bideno administracija po ilgai trukusių derybų sausį patvirtino 23 mlrd. dolerių (21,17 mlrd. eurų) vertės sandorį dėl naikintuvų F-16 pardavimo Turkijai. Tai buvo padaryta po to, kai Ankara galų gale ratifikavo Švedijos paraišką dėl stojimo į NATO.

Kai kurie analitikai nuolatinį Turkijos delsimą siejo su R. T. Erdogano pykčiu ant Vašingtono dėl to, kad šis remia Izraelį, Gazos Ruože kariaujantį su palestiniečių islamistų organizacija „Hamas“.

R. T. Erdoganas tapo vienu griežčiausių Izraelio karo kritikų musulmonų pasaulyje ir griežtai nepritaria žydų valstybės atsakui į karą išprovokavusį beprecedentį spalio 7-osios „Hamas“ išpuolį Pietų Izraelyje.

Turkų lyderis yra Izraelio ministrą pirmininką Benjaminą Netanyahu (Benjaminą Netanjahų) palyginęs su Adolfu Hitleriu, o Jungtines Valstijas kaltino palestiniečių genocido rėmimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pažadukai

Pažadukai portretas
Kur 60 milijardų Ukrainai, kur žadėtieji F-16?

Kaunietis

Kaunietis portretas
Du artistai susitiks,daugiau nieko.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių