Quantcast

Izraelis planuoja visiškai atsisakyti „Patriot“ oro gynybos sistemų

Izraelio karinės oro pajėgos ketina atsisakyti pasenusių „Patriot“ priešraketinės gynybos sistemų.

Kaip rašo antradienį „Ukrinform“, tai pranešė leidinys „The Times of Israel“, remdamasis šaltiniais kariuomenėje.

Artimiausiais mėnesiais „Patriot“ priešraketinės gynybos sistemos bus pakeistos pažangesnėmis oro gynybos sistemomis, teigia Izraelio kariškiai.

Vasarį Izraelio gynybos pajėgos (IDF) pranešė, kad ruošiasi išjungti kelias „Patriot“ baterijas, o jų personalas bus mokomas valdyti oro gynybos sistemą „Geležinis kupolas“.

Kaip rašoma antradienį Izraelio kariuomenės tinklalapyje paskelbtoje publikacijoje, „Patriot“ kompleksai  bus galutinai deaktyvuoti per du mėnesius.

„Šiuo metu mažiname baterijų skaičių, kol bus išjungta visa sistema“, – sakė „Patriot“ baterijas valdančio 138-ojo oro gynybos bataliono vadas.

Amerikietiškos „Patriot“ baterijos sėkmingai numušė „Scud“ raketas, paleistas į Izraelį iš Irako per 1991 metais vykusį Persijos įlankos karą.

Tais pačiais metais „Patriot“ sistema oficialiai buvo įtraukta į Izraelio ginkluotę, tačiau pirmą kartą buvo panaudota tik 2014-aisiais, kai numušė iš Gazos Ruožo paleistą „Hamas“ droną.

Per pastarąjį dešimtmetį sistema perėmė tik apie 10 taikinių, įskaitant Sirijos naikintuvus, kurie 2014 ir 2018 metais pažeidė Izraelio oro erdvę.

Šią sistemą dabar pakeis pažangesnės oro gynybos sistemos, pranešė Izraelio kariškiai.

„Supratome, kad reikia judėti į priekį ir tobulinti gynybos metodus. Naujovės (oro gynybos) sistemoje gerina operatyvinį ir techninį reagavimą", – sakė 138-ojo bataliono vadas.

Anksčiau Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad jo šaliai reikia mažiausiai septynių „Patriot“ oro gynybos sistemų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Ukrainai Izraelis niekuo nepadėjo?

Taigi

Taigi portretas
jos nepasitvirtino visuose paskutiniuose konfliktuose. Gales jas Kascejui pasiulyti. Tas nupirks Ukrainai.

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Tai per didžiausią antpuolį , kai NATO numušinėjo HAMAS raketas , jos nebuvo panaudotos .
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių