Quantcast

Gegužės 9-osios proga Kim Jong Unas palinkėjo V. Putinui pergalės „kovoje su imperialistais“

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas Rusijoje švenčiamos gegužės 9-osios proga išreiškė paramą Vladimirui Putinui ir palinkėjo jam pergalės „kovoje su hegemonistine imperialistų politika“.

Kaip praneša „Ukrinform“, tai sakoma Kim Jong Uno sveikinime, kurį ketvirtadienį paskelbė Šiaurės Korėjos valstybinė naujienų agentūra KCNA.

Šiaurės Korėjos diktatorius savo laiške pareiškė, kad pergalę Antrajame pasauliniame kare iškovojo „rusų tauta“. Anot jo, tas karas parodė, kad „bet koks agresorius, bandantis dominuoti pasaulyje ir jį užkariauti, niekada neišvengs sutriuškinimo“.

Kim Jong Unas teigia, jog šiandien Rusijos žmonės, vadovaujami Putino, „sėkmingai tęsia pergalingos karo meto kartos žygį“ ir „ryžtingai stoja į teisingą kovą, kad apgintų šalies suverenitetą nuo žiaurių priešiškų jėgų iššūkių ir grėsmių“, matyt, turėdamas omenyje Rusijos agresiją prieš Ukrainą.

„Reiškiu tvirtą paramą ir solidarumą su šventais Rusijos idealais ir tikiuosi, kad jūs ir narsi Rusijos kariuomenė bei žmonės iškovos dar vieną pergalę kovoje su hegemonistine imperialistų politika ir savivale“, – rašoma Kim Jong Uno sveikinime.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, nuo praėjusių metų pabaigos Šiaurės Korėja išsiuntė į Rusiją beveik 11 tūkst. konteinerių su šaudmenimis, taip pat keliasdešimt balistinių raketų ir jų paleidimo įrenginių.


Šiame straipsnyje: Kim Jong UnasVladimiras PutinasGegužės 9-ojikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių