Quantcast

E. Macronas: prieš pakviesdami V. Putiną į G-20 susitikimą nariai turi susitarti

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) ketvirtadienį pareiškė, kad Didžiojo dvidešimtuko (G-20) nariai pirmiausia turi susitarti, ar kviesti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną dalyvauti grupės aukščiausiojo lygio susitikime Brazilijoje lapkričio mėnesį.

„Šio klubo prasmė yra ta, kad turi būti pasiektas sutarimas su kitais 19 narių. Tai bus Brazilijos diplomatijos darbas“, – nurodė E. Macronas per bendrą spaudos konferenciją Brazilijoje su savo kolega Luizu Inacio Lula da Silva (Luisu Inasiju Lula da Silva).

Prancūzijos prezidentas pridūrė, kad jei V. Putino dalyvavimas susitikime bus laikomas naudingu, jis turėtų įvykti, tačiau, pasak E. Macrono, bet kokie nesutarimai šiuo klausimu gali užkirsti kelią jo pakvietimui.

Brazilija, šiuo metu pirmininkaujanti G-20, nepritaria JAV pastangoms izoliuoti Rusiją nuo tarptautinės politinės arenos ir nubausti ją už plataus masto invaziją į Ukrainą. Anot L. I. Lulos da Silvos, dėl karo Ukrainoje iš dalies kaltas prezidentas Volodymyras Zelenskis ir Vakarų valstybės.

Praėjusiais metais V. Putinas nedalyvavo G-20 aukščiausiojo lygio susitikime Naujajame Delyje, kad išvengtų galimo politinio pasmerkimo ir rizikos būti suimtam pagal Tarptautinio Baudžiamojo Teismo (TBT) orderį.

Hagoje įsikūręs TBT pernai išdavė V. Putino ir jo įgaliotinės vaiko teisių klausimais Marijos Lvovos-Belovos arešto orderį dėl kaltinimų neteisėtai deportavus Ukrainos vaikus.

Praėjusių metų rugsėjį Brazilijos prezidentas pareiškė, kad V. Putinas nebus suimtas, jei atvyks į G-20 susitikimą Rio de Žaneire.

Tačiau netrukus po savo komentarų, L. I. Lula da Silva pareiškė, kad sprendimą dėl galimo V. Putino suėmimo turėtų priimti teisingumo sistema, o ne jo vyriausybė.


Šiame straipsnyje: Emmanuelis Macronasg-20Vladimiras Putinaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

G-20

G-20 portretas
Koks dar gali būti putino pakvietimas, putinas jau nėra žmogus... tai tik kiautas su tuštuma. Su juo nėra pasmės kalbėti, nes jis neadekvatus gyvulys. Negi protingi žmonės dar nesupranta? Pasidomėkit psichologija kas yra psichopatas su trauma, tai baisiau už gyvulį.

nu va

nu va portretas
putleris žudo ir niekas nenubaus jau ,gerai masto pasaulis ,o tao jau linkstama i 3 pasaulini .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių