Quantcast

Didžioji Britanija ragina Rusiją nedelsiant paleisti iš kalėjimo Kremliaus kritiką V. Kara-Murzą

Didžioji Britanija paragino Rusiją dėl sveikatos būklės nedelsiant iš kalėjimo paleisti rusišką ir britišką pasus turintį Kremliaus kritiką Vladimirą Kara-Murzą.

42-ejų V. Kara-Murza dėl „skubiai reikalingo medicininio gydymo“ turi būti nedelsiant paleistas, sakoma trečiadienio vakarą JK pramonės ir ekonominio saugumo ministrės Nusrat Ghani paskelbtame pranešime.

Jo kalinimas esą yra politiškai motyvuotas, V. Kara-Murza persekiojamas rusų institucijų, nes priešinosi Rusijos karui Ukrainoje. „Kalinimo sąlygos kelia grėsmę jo gyvybei, – pabrėžė N. Ghani. – Jo sveikatos būklė blogėja“.

V. Kara-Murza, vienas žinomiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikų, 2023 m. balandį dėl „tėvynės išdavimo“ buvo nuteistas 25 metų laisvės atėmimo bausme. Prieš tai jis savo kalboje JAV apkaltino Rusiją vykdant Ukrainoje karo nusikaltimus. Tai ilgiausia žinoma kalėjimo bausmė, kada nors skirta V. Putino kritikui.

V. Kara-Murza buvo artimas vasarį kolonijoje Arktyje mirusiam Kremliaus kritikui Sergejui Navalnui. Nuo S. Navalno mirties didėja susirūpinimas ir dėl V. Kara-Murzos. Jo šeima ir advokatai nurodo, kad rusų žvalgyba 2015 ir 2017 m. mėgino jį nunuodyti. Nuo tada jis susiduria su didelėmis sveikatos problemomis.

Jau netrukus po nuosprendžio paskelbimo prieš metus britų užsienio reikalų sekretorius Jamesas Cleverly‘is pareikalavo „nedelsiant ir besąlygiškai paleisti“ V. Kara-Murzą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bambeklis

bambeklis portretas
Kodėl Britanijai pradžiai nepaleisti Julianą Assange'ą?

Acha, tuoj pat puola vykdyti ))

Acha, tuoj pat puola vykdyti )) portretas
Klounai...

Tai

Tai  portretas
padugnei karamurziui šviečiasi nasralno likimas, padvės zonoj kaip kokia stimpanti žiurkė
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių