Quantcast

Buvęs D. Trumpo advokatas teisme liudijo dėl jo melavęs

Pirmadienį Manhatano teisme parodymus davė buvęs Donaldo Trumpo advokatas ir reikalų tvarkytojas Michaelas Cohenas.

Buvusio prezidento istoriniame baudžiamajame procese jis paliudijo melavęs ir tyčiojęsis dėl savo buvusio viršininko.

Praėjusią savaitę filmų suaugusiesiems žvaigždė Stormy Daniels teisme papasakojo apie tariamus seksualinius santykius su D. Trumpu, kaltinamu suklastojusiu verslo įrašus, kad atlygintų savo advokatui M. Cohenui už S. Daniels sumokėtus pinigus, kad ši tylėtų. Tai įvyko 2016 m. prezidento rinkimų išvakarėse, kai ši istorija galėjo nulemti D. Trumpo politinę ateitį.

Prokurorė Susan Hoffinger paklausė M. Coheno, ar jis, būdamas nekilnojamojo turto magnato advokatas, melavo ir tyčiojosi iš žmonių D. Trumpo vardu. „Taip (...) Tai buvo reikalinga norint įvykdyti užduotį“, – sakė M. Cohenas, žvilgčiodamas į D. Trampą, susmukusį kėdėje prie kaltinamojo stalo.

Už melą Kongresui ir finansinius nusikaltimus M. Cohenas buvo nuteistas trejiems metams kalėti, bet kalėjime praleido tik kiek daugiau nei metus ir dar pusantrų metų namų arešte. Pirmosiomis teismo Niujorke savaitėmis prisiekusieji iš liudytojų išgirdo, kad M. Cohenas yra sunkaus charakterio, apgaudinėjantis kitus, kad pasiektų savo, gynyba jį pavaizdavo kaip patologinį melagį ir nuteistą nusikaltėlį.

Pirmadienį M. Cohenas paliudijo dirbęs D. Trumpui tiek asmeniniais, tiek korporatyviniais klausimais, o šis, jo teigimu, net neturėjo elektroninio pašto adreso, nes bijojo palikti įrodymų, kurie galėtų būti panaudoti patraukti jį baudžiamojon atsakomybėn.

S. Daniels, teigianti 2006 m. turėjusi lytinių santykių su D. Trumpu, neigė jam grasinusi, jei jis už tylėjimą nesumokės jai 130 tūkst. JAV dolerių. Finansinis susitarimas galiausiai įvyko. Pasak prokurorų, D. Trumpas nuslėpė šį mokėjimą.

Teismo procesas vyksta likus šešiems mėnesiams iki lapkritį vyksiančių rinkimų, kai D. Trumpas mėgins nugalėti prezidentą demokratą Joe Bideną.

Be šios bylos Niujorke, 77 metų D. Trumpas Vašingtone ir Džordžijoje kaltinamas sąmokslu panaikinti 2020 m. rinkimų rezultatus. Floridoje jis kaltinamas netinkamu įslaptintų dokumentų tvarkymu, kai paliko Baltuosius rūmus, tačiau byla atidėta neribotam laikui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių