Quantcast

Upės nusekusios: hidrologinė sausra Lietuvoje nesitraukia ir rudenį

  • Teksto dydis:

Hidrologinė sausra Lietuvoje nesitraukia ir rudenį, teigia Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos (LHMT) specialistai.

Pasak tarnybos, orams atvėsus ir palijus, situacija šalies upėse rugsėjo pirmąją pusę nepasikeitė: kaip ir rugpjūtį, prasčiausia padėtis yra pietų ir pietryčių upėse, o geriausia – vakarų.

„Labiausiai nusekusios Nemuno, Neries ir Nevėžio upės – ties jų vandens matavimo stotimis vandens lygis yra 40 – 70 centimetrų žemesnis už vidutinį rugsėjo mėnesio vandens lygį“, – tvirtino LHMT hidrologė Gintarė Kugytė.

Pasak jos, Šventosios ties Ukmerge ir Anykščiais, Šušvės ties Šiaulėnais, Tatulos ties Trečionimis, Merkio ties Puvočiais ir Bartuvos ties Skuodu vandens lygis yra artimas daugiamečiam šio mėnesio vidurkiui, t.y. vyrauja iki 15 centimetrų nusekimas.

Tuo metu Šešupėje ties Liubavu šiuo metu vandeningumas yra artimas šio mėnesio vidurkiui, tačiau ties Kudirkos Naumiesčiu upė yra net 39 centimetrų nusekusi nuo šio mėnesio normos.

Panaši situacija ir Minijoje, kur Lankupiuose vandens lygis 15 centimetrų, o Kartenoje – net 45 cm žemesnis už rugsėjo mėnesio vidutinį vandens lygį.

Akmenoje-Danėje ties Kretinga ir Aunuvoje ties Aunuvėnais vandens lygis, nors ir labai nedaug (iki 10 centimetrų), bet yra didesnis už šio mėnesio daugiametę normą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių