Quantcast

Prasideda valstybės įstaigų darbuotojų varžybos „Laiptynės 2024“

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį prasideda valstybės įstaigų darbuotojų varžybos „Laiptynės 2024“.

Sveikatos apsaugos ministerija su Aplinkos ministerija ir Turto banku rengiamoje akcijoje tarnautojus raginami varžytis nueinamų žingsnių skaičiumi, o įstaigas – taupyti energiją ir tausoti aplinką.

Norintieji dalyvauti varžybose turėjo užsiregistruoti, o jų nueiti žingsniai bus skaičiuojami programėlėje „walk15“.

Bus varžomasi dėl prizų dviejose pagrindinėse kategorijose: didžiausias įstaigos komandos nueitas žingsnių skaičius ir didžiausias vidutinis žingsnių skaičius tenkantis vienam dalyviui komandoje. Atskirai bus apdovanotas daugiausiai žingsnių surinkęs tarnautojas, pranešė Turto bankas.

„Vis didesnė atsakomybė tenka pačiam žmogui dėl gyvenimo būdo ir ligų prevencijos. Ėjimas, lipimas laiptais yra puikus būdas prisidėti prie sveikatos stiprinimo, nereikalaujantis papildomų pastangų. O jei dar galima tai daryti besivaržant su kolegomis, įsitraukimas garantuotas. Tikiuosi, šios varžytuvės prisidės prie teigiamų įpročių formavimo ir geresnės valstybės tarnautojų fizinės būklės“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Ėjimas, lipimas laiptais yra puikus būdas prisidėti prie sveikatos stiprinimo, nereikalaujantis papildomų pastangų.

Turto banko centralizuotai valdomuose valstybės biuruose šiuo metu dirba apie 20 tūkst. tarnautojų. Valstybės įmonės skaičiavimu, sudėjus visą centralizuotai valdomą administracinį valstybės turtą aukštais vienas ant kito išeitų maždaug 969 aukštų dangoraižis, į kurio viršų vestų daugiau nei 17 tūkst. 500 laiptų.

„Pastebime, kad valstybės tarnautojai daugiausiai juda koridoriais ir laiptais tarp aukštų, todėl ir toks jau tradicine tampančios pavasarinės akcijos pavadinimas. Esame užsibrėžę tikslą skatinti valstybės institucijų darbuotojus susimąstyti apie kasdienę elgseną biure, atkreipti dėmesį į galimybę tausoti energiją ir aplinką“, – teigė laikinais Turto banko vadovas Ernestas Česokas.

Aplinkos ministerijoje jau seniai koridoriuose, ant lifto sienelių kabo užrašai „Gal šiandien rinksitės laiptus?“.

„Pakilę du aukštus liftu išnaudojame tiek elektros energijos, kiek reikia mobiliojo telefono baterijai įkrauti. Lipdami laiptais taupome žemės resursus, geriname sveikatą, sukuriame mažiau taršos“, – tvirtino aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Praėjusių metų „Laiptynėse“ dalyvavo 100 valstybės institucijų, o kartu tarnautojai nuėjo daugiau nei 1,37 mlrd. žingsnių arba beveik 1 mln. kilometrų. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesamone

Nesamone portretas
Neturi jei ka veikti, kad tokiom kvailystem uzsiimineja.

keidanskas

keidanskas portretas
Čia iš tos Žemaitaičio skaičiuoklės,,Lipo žydas kopėčiom?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių