Quantcast

Lietuvos kovos su smurtu iniciatyva laimėjo Karolio Didžiojo jaunimo premiją

  • Teksto dydis:

Lietuvos kovos su smurtu prieš moteris kampanija „Seserysčių keliai“ laimėjo šių metų Europos Karolio Didžiojo jaunimo premiją.

Kaip antradienį pranešė Europos Parlamentaras (EP), kartu su lietuviais premijos laureatais tapo Prancūzijos jaunimo įgalinimo platforma ir Vokietijos interneto žurnalas apie Europą

Antradienį Vokietijos mieste  Achene buvo paskelbta, kad šiemet pirmąją vietą ir 7,5 tūkst. eurų laimėjo Lietuvos jaunimo „Seserysčių keliai“ kampanija, kuria siekiama atkreipti dėmesį ir užkirsti kelią smurtui prieš moteris Baltijos jūros regione. Pasitelkiant sieninę tapybą, seminarus ir socialinės žiniasklaidos kampanijas siekiama suburti bendruomenę bei informuoti, kaip kovoti su smurtu prieš moteris ir padėti šio nusikaltimo aukoms.

Antrąją vietą ir 5 tūkst. eurų laimėjo Prancūzijos jaunimo įgalinimo platforma „Galvokite, veikite ir telkitės kartu, kad neužmirštumėte jaunimo“. Ja siekta mobilizuoti pažeidžiamą Europos jaunimą. Per praėjusius dvejus metus daugiau nei 100 jaunuolių iš 10 ES valstybių, kurie patyrė skurdą ir atskirtį, reguliariai susitiko kartu pasidalinti savo patirtimi ir kasdieniniais sunkumais.

Trečiąją vietą ir 2,5 tūkst. laimėjo Vokietijos interneto žurnalas apie Europą, kuriame pateikiama informacija apie Europą naudojant informacinius grafikus, žemėlapius ir paprastus skaičius. Vietoje ilgų tekstų žurnale pasitelkiama vaizdinė medžiaga ir skaičiais bei paprastomis diagramomis pristatoma informacija apie Europos politiką, kultūrą, aplinkos apsaugą ir visuomenę.

EP ir Tarptautinės Karolio Didžiojo premijos fondas Achene kasmet skiria Europos Karolio Didžiojo jaunimo premiją jaunų žmonių projektams, skatinantiems ES vertybes.

Europos Karolio Didžiojo jaunimo premija skirta 16–30 metų jaunimui, dirbančiam su ES projektais. Nuo 2008 metų dėl prizo varžėsi beveik 6 tūkst. projektų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių