Quantcast

Ilgai lauktas momentas: skelbiame „Metų kaunietės 2023“ dalyvių dešimtuką!

  • Teksto dydis:

Dienraščio „Kauno diena“, portalo kaunodiena.lt skaitytojų ir moterų palaikytojų verdiktu skelbiame projekto „Metų kaunietė“ dešimtuką!

Kviečiame palaikyti visas šio etapo dalyves ir balsuojant išrinkti finalinį dalyvių šešetuką.

„Metų kaunietės 2023“ paskelbimo ir apdovanojimo iškilmės – kovo 7-ąją Kauno valstybiniame muzikiniame teatre. Renginį globoja Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda.

„Metų kaunietės“ rinkimų dalyvių dešimtukas:

01. Aušra Jurevičienė – Lietuvos šuolių į vandenį ir plaukimo trenerė, dirbanti Kauno plaukimo mokykloje ir Kauno lopšelyje-darželyje „Vyturėlis“. Plaukti moko ir autizmo spektro sutrikimų turinčius vaikus. Laisvalaikiu jau dešimt metų savanoriauja psichologinę pagalbą vaikams ir paaugliams teikiančioje „Vaikų linijoje“.

03. Deimantė Bukeikaitė – vienos didžiausių nacionalinių nevyriausybinių organizacijų „Lietuvos Caritas“ generalinė sekretorė, kartu su komanda teikianti kasdienę pagalbą vienišiems senjorams, vaikams, šeimoms, kitiems sunkumų patiriantiems žmonėms, aktyviai bendradarbiauja ieškant sprendimų per pandemiją, dėl nelegalių migrantų, dėl pagalbos nuo karo kenčiantiems Ukrainos žmonėms.

06. Gabrielė Čepavičiūtė – plaukikė, kuri paralimpinės svajonės siekia neįtikėtinai atkakliai ir optimistiškai. Baseine vien rankomis besiirianti gimnazistė pernai laimėjo pasaulio neįgaliųjų sporto žaidynėse, o pasaulio čempionate užėmė septintą vietą.

08. Irena Viktorija Stančiauskienė – ilgametė Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktorė, su kolektyvu įgyvendindama daugybę veiklų vadovaujasi šūkiu „Biblioteka – ne vien knygos“, diegia įvairias skaitymo malonumą priartinančias naujoves, pvz., knygomatus.

09. Jurgita Plisienė – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorė, Kauno klinikų Kardiologijos klinikos kardiologė, Konsultacijų ir diagnostikos skyriaus vadovė, daug dėmesio skirianti švietimui, širdies ir kraujotakos sistemos ligų prevencijai, taip pačiu efektyviausiu būdu gelbėdama pacientų gyvybes ir gerindama jų gyvenimo kokybę.

11. Rasa Jančiauskienė – ilgametė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Onkologijos skyriaus ir Neuroendokrininių navikų centro vadovė, gydytoja onkologė chemoterapeutė. Profesorė ir klinikinėje praktikoje, ir ruošdama jaunąją medikų kartą akcentuoja ne tik profesinių žinių, bet ir profilaktikos, šilto ir jautraus požiūrio į pacientus svarbą.

12. Rasa Virginija Venterienė – Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro profesijos mokytoja ekspertė, ministerijos paskelbta šalies Metų mokytoja. Didelį dėmesį skiria mokinio individualumui, pasitelkia įvairias pameistrystės formas, pritaiko lankstų mokymosi grafiką jau dirbantiems mokiniams.

13. Regina Navickienė – pirmojo privataus turizmo informacijos centro įkūrėja, aukščiausios kategorijos gidė, turizmo Kaune ir Lietuvoje puoselėtoja, rengianti kitus gidus, turizmo specialistus, dirba mokslinį darbą. Vien pernai suorganizavo apie 30 nemokamų ekskursijų po Kauną.

14. Rugilė Dailidaitė – Lietuvos šokių asociacijos prezidentė, Kauno A. Kačanausko muzikos mokyklos mokytoja, RED šokių studijos įkūrėja ir choreografė, užauginusi ne vieną šokėjų kartą, garsinančių Kauno ir Lietuvos vardą visame pasaulyje. Jos iniciatyva Lietuvos šokėjai ir studijos susibūrė į šokių asociaciją ir surengė pirmuosius hiphopo šokėjų apdovanojimus.

20. Vida Sniečkuvienė – kūrėja, liaudies menininkė, šiaudinių sodų rišėja, muziejininkė, sodus, esančius UNESCO pasaulio paveldo sąraše, pristatanti visame pasaulyje, o pernai pelnė ir svarbiausią šalies tautodailininkų įvertinimą – „Aukso vainiką“. Kartu su vyru Arūnu ilgus metus puoselėja kultūros židiniu pakaunėje tapusį Kauno rajono A. ir J. Juškų etninės kultūros muziejų Vilkijoje.


Balsuoti galite:

• DIENRAŠTIS: išsikirptą ir užpildytą specialų kuponą siųsti adresu: Metų kaunietė, „Kauno dienos“ laikraščio redakcija, I. Kanto g. 18, 44296 Kaunas, arba įmesti į specialią balsavimo dėžę prenumeratos skyriuje I a. 1 kuponas = 10 balsų. Esant galimybei dienraščio iškarpas prašom į redakciją siųsti paštu.

• SMS: trumpąją žinutę (Lietuvoje) siųsti numeriu 1679 su tekstu „MKA XX“. XX – kandidatės numeris, esantis prie jos profilio portale. SMS kaina – 1 euras. 1 SMS = 10 balsų.

• PORTALAS: kaunodiena.lt rubrikoje „Metų kaunietė“. Portale už vieną kandidatę galima balsuoti vieną kartą per parą iš vieno IP adreso. Vienas balsavimas internetu prilygsta vienam balsui.

Vasario 8 d. skelbiame dešimtuką, balsavimas tęsiasi iki vasario 20 d. 12 val.

Vasario 22 d. paskelbsime finalinį pretendenčių šešetuką.

Nuo vasario 22 d. iki kovo 4 d. 12 val. balsuodami iš šešių finalininkių rinksite nugalėtoją. Kovo 5–6 d. susumuosime rezultatus.

Kovo 7 d. Metų kaunietę paskelbsime finaliniame renginyje.

Dienraštis „Kauno diena“ dėkoja projekto pagrindiniams rėmėjams: „Kauno tiltai“, „Bosca be alkoholio“, „Vikonda grupė“; rėmėjams „Jukata“, „Kauno grūdai“, „Heiga Group“, „Volfas Engelman nealkoholinis“, „Mano būstas“, „Ribas Jewellery“; partneriams „Etapas Group“, „Centro kredito unija“, „SDG“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pasigedome R.Klimašauskienės.Ji verta ne tik 10-tuko,bet ir prizinės vietos

Pagyra

Pagyra portretas
Nepalaiko siaulieciai ponios Noros Kupstytes Kristapones neseniai vadovavusios ten skyriui? kuri metu kardiologe buvo isrinkta ir gyresi garsiai visiems

Arvydas

Arvydas portretas
Pati nuostabiausia ir daug daug nusipelniusi Jurgita Plisienė ,mes šiauliečiai palaikome tik ją
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių