Quantcast

G. Nausėda paskyrė keturis LRT tarybos narius

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda penktadienį paskyrė keturis Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos (LRT) tarybos narius, du iš jų tęs darbą antrą šešerių metų kadenciją.

Antrai kadencijai šalies vadovas paskyrė Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) profesorių Mindaugą Jurkyną ir rašytoją Renatą Šerelytę-Mendeikienę, VDU profesorius Giedrius Jucevičius ir Vilniaus Dailės akademijos tarybos narė Rėda Brandišauskienė į LRT tarybą skiriami pirmąkart.

R. Brandišauskienė buvo prezidento patarėja vidaus politikos klausimais ir atstovė Seime, o G. Jucevičius viešai rėmė G. Nausėdą 2019 metų prezidento rinkimuose.

LRT taryboje iki šiol dirbo kadenciją baigusios prezidentės Dalios Grybauskaitės deleguoti istorikas Norbertas Černiauskas ir ekonomistė, auditorė, buvusi valstybės kontrolierė Giedrė Švedienė.

LRT taryba yra sudaroma iš 12 žinomų visuomenės, mokslo ir kultūros veikėjų. Po keturis tarybos narius skirtingu metu skiria prezidentas ir Seimas, po vieną narį deleguoja Lietuvos mokslo taryba, Lietuvos švietimo taryba, Lietuvos meno kūrėjų asociacija ir Lietuvos vyskupų konferencija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oi

oi portretas
kasnors isvis ziuri ta purvasklaida?

Anonimas

Anonimas portretas
LRT tapo sovietiniu

Reikia \\\\\.../////

Reikia  \\\\\...///// portretas
5-to Josifo Gebelso,kitaip ragas.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių