Quantcast

Buvusiam Latvijos ambasadoriui A. Sarkaniui – Baltų apdovanojimas

  • Teksto dydis:

Baltų apdovanojimas įteiktas Latvijos diplomatui, pirmajam Latvijos ambasadoriui Lietuvoje po Nepriklausomybės atkūrimo Albertui Sarkaniui.

Šį bendrą Lietuvos ir Latvijos įsteigtą apdovanojimą A. Sarkaniui antradienį Rygoje įteikė abiejų šalių užsienio reikalų ministrai.

A. Sarkanis apdovanotas už svarų indėlį į Lietuvos ir Latvijos dvišalių santykių vystymą, akademinį darbą lingvistikos ir istorijos srityse, nurodo Lietuvos Užsienio reikalų ministerija.

„A. Sarkanis įdėjo ypač daug pastangų rengiant ir išleidžiant Lietuvių-latvių kalbų žodyną 1995 metais, dirbo šio žodyno redaktoriumi, o taip pat aktyviai dalyvavo vystant Lietuvos ir Latvijos kultūrinį, mokslinį bendradarbiavimą, dirbo Kauno Vytauto Didžiojo universitete Kaune“, – nurodo ministerija.

2017 metais abiejų šalių užsienio reikalų ministrų įsteigtu „Baltų apdovanojimu“ kasmet pagerbiami Lietuvos arba Latvijos fiziniai arba juridiniai asmenys už indėlį ir pasiekimus verčiant lietuvių literatūrą į latvių kalbą arba latvių literatūrą į lietuvių kalbą, mokant lietuvių kalbos Latvijoje arba latvių kalbos Lietuvoje, atliekant materialaus ir nematerialaus kultūros ir istorijos paveldo mokslinius tyrimus, tiriamąją žurnalistiką apie abiejų šalių kultūrą ir turizmą.

2019 metais apdovanojimas įteiktas Vytauto Didžiojo universiteto profesoriui Alvydui Butkui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nida Rutkienė ,,Vartų” gal

Nida Rutkienė ,,Vartų” gal portretas
J.E. Dar. Albertai Sarkani, J.E. Ambasadoriau, Mielas mūsų Albertai Sarkani, Sveikiname, sveikiname, sveikiname... Didžiuojamės pažinę Jus, pirmąjį LatvijosAmbasadoriųLietuvoje. Jūsų dėka ,,Vartų” galerija turejo galimybę pristatyti Lietuvos žiūrovams iškiliausius Latvijos menininkus, bei rengti lietuvių menininkų parodas Latvijoje. Dėkodami už draugystę, nuoširdumą, pagalbą, tuo sunkiu, bet labai įdomių laiku, linkime Jums, kad garbingas Baltų apdovanojimas atvertų plačiausius horizontus. Visada Jūsų Nida Rutkienė ir ,,Vartų” komanda
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių