Quantcast

Seimo vadovė padėkojo Danijai už Lietuvos nepriklausomybės pripažinimą, eurointegraciją

  • Teksto dydis:

Danija vaidino svarbų vaidmenį Lietuvai atkuriant nepriklausomybę, siekiant narystės NATO ir Europos Sąjungoje (ES), sako su Danijos karaliumi trečiadienį susitikusi Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Jos teigimu, susitikimas su karaliumi Frederiku X karališkosios šeimos rezidencijoje buvo puiki proga padėkoti už Danijos paramą Lietuvai vaduojantis iš sovietų okupacijos, integruojantis ES ir NATO.

„Mums labai svarbu, kad 1991 metais Danija, antra po Islandijos, pripažino atkurtą Lietuvos nepriklausomybę, tais pačiais metais atkūrė diplomatinius santykius ir apskritai formavo aktyvią Baltijos politiką. O metais anksčiau parėmė Baltijos informacinio biuro – pirmos tokio pobūdžio Lietuvos, Latvijos ir Estijos įstaigos Vakarų Europoje – įkūrimą“, – pranešime žiniasklaidai cituojama V. Čmilytė-Nielsen.

Anot jos, abiejų valstybių bendradarbiavimą sustiprino pirmoji su valstybiniu vizitu į nepriklausomą Lietuvą atvykusi monarchė – Danijos karalienė Margarita II, ją tuomet lydėjo sūnus, dabartinis šalies karalius Frederikas X.

Danija, pažymėjo Seimo vadovė, investicijomis padėjo Lietuvai siekti narystės ES ir NATO, teikė karinę paramą, pirmoji iš Aljanso valstybių sudarė dvišalį karinio bendradarbiavimo susitarimą ir pasirašė bevizio režimo sutartį.

Vėliau trečiadienį V. Čmilytė-Nielsen su Danijos ministro pirmininko pavaduotoju, gynybos ministru Troelsu Lundu Poulsenu aptars gynybinį bendradarbiavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

MUMU

MUMU portretas
Lietuva perka tankus,tai galvoja paskirti tėvą vadu.

Čmil \\\\\.../////

Čmil  \\\\\...///// portretas
o papasakojai senelio istoriją su tanku ir tėtės "nuopelnus" Lietuvai KGB?

foto, pamaniau, kad Kremliuje su Macronu...

foto, pamaniau, kad Kremliuje su Macronu...   portretas
Kol nepasididinau foto, pamaniau, kad Kremliuje su Macronu...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių