Quantcast

Prezidentas įvertino savo ir I. Šimonytės kadencijos klaidas: ji ne politikė

Vertindamas savo ir premjerės Ingridos Šimonytės didžiausias klaidas, antrosios kadencijos siekiantis prezidentas Gitanas Nausėda akcentavo, kad konservatorės užsispyrimas ne visada yra gera savybė.

Pasak jo, Vyriausybės vadovė nepriima politikams būtinų sprendimų.

„Vis dėlto, man atrodo, kad ji yra ne politikė, plačiąja to žodžio prasme, ir kartais nepriima sprendimų, kuriuos politikas privalėtų priimti“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė G. Nausėda.

Vertindamas savo darbus šalies vadovas pripažino, kad klaida galėjo būti nutylėjimas, jog kadaise priklausė Komunistų partijai.

„Na, tai buvo tiesos nepasakymas iki galo, kartais tiesos nepasakymas iki galo taip pat yra klaida“, – svarstė jis.

Kaip skelbta anksčiau, G. Nausėda – kitaip nei jo pirmtakė, kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė – savo anketoje Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) 2019-aisiais nenurodė kadaise priklausęs Komunistų partijai, nors rinkiminėse VRK anketose kiekvienam kandidatui yra keliamas klausimas, ar šie dalyvauja ar yra buvę kokios nors politinės organizacijos nariai.

Kandidatuodamas antrai kadencijai, šalies vadovas tokią informaciją anketoje nurodė.

Svarstydamas apie klaidas, G. Nausėda prisiminė ir dar kadencijos pradžioje nuskambėjusį sprendimą aplankyti dukrą Pietų Korėjoje.

„Klaida buvo po vizito į Japoniją vykti į Pietų Korėją aplankyti savo dukros“, – teigė jis.

Dar 2019 m. Japonijoje imperatoriaus Naruhito intronizacijos ceremonijoje dalyvavęs prezidentas po šio vizito kartu su pirmąja ponia Diana Nausėdiene išvyko į Pietų Korėją aplankyti dukros. Tuo metu toks veiksmas visuomenėje buvo vertinamas skeptiškai.

ELTA primena, kad Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužės 12 dieną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Svarbiausia klaida yra ta pati visai Lietuvos valdžiai. Kaip teisingai nurodo kandidatas į Prezidento postą Eduardas Vaitkus, kad sustabdytume Lietuvos ekonomikos žlugimą, mums reikia atkurti draugiškus santykius su visomis valstybėmis, mūsų kaimynėmis.„Ilgai pozicionavome save kaip kryžkelę tarp Rytų ir Vakarų. Staiga tapome kažkokia periferija, apribota nedraugiškų kaimynų, kurie meta šešėlį“, – sako agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Elijus Čivilis." Vykime iš valdžios mūsų mažylius napoleončikus, gelbėkime Lietuvos ekonomiką. (Apie mokslą-studijas-ekonomiką)

Tauta

Tauta portretas
Jūs prezidente irgi neturite nieko Prezidentiško.. Apgailestauju

Anonimas

Anonimas portretas
LINKĖJIMAI NUO PUTINO....Rusija išbandė virš Lietuvos REB..( radijo elektroninę slopinimą )....NEVEIKĖ PARA LAIKO GPS ,automobilių navigatoriai...TAI YRA BUVO NUTRAUKTAS BET KOKS RYŠIS NATO VOKIEČIŲ BRIGADOJE...NEGALĖJO VEIKTI JOKIOS NUTAIKYMO SUSTEMOS..Orlaivių pilotai esantis ore buvo priversti naudotis popieriniais žemėlapiais. Iš Vilniaus nepakilo joks oraivis.....
VISI KOMENTARAI 56

Galerijos

Daugiau straipsnių