Quantcast

Premjerė apie kandidatus į švietimo ministrus: tikrai yra daugiau nei vienas

Premjerė Ingrida Šimonytė kandidatą į švietimo, mokslo ir sporto ministrus planuoja pateikti kitą savaitę.

„Ieškau, žinoma. Manau, kad galėsiu pateikti kandidatę ar kandidatą netrukus“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė premjerė.

Ji neatskleidė, ar tarp kandidatų yra pareigas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje einantys viceministrai.

„Netraukit manęs už liežuvio, bet tikrai kandidatų yra daugiau nei vienas. Tikiuosi, kad galėsiu pateikti kitą savaitę“, – teigė I. Šimonytė.

Premjerė teigė, jog likus pusantrų metų iki Vyriausybės kadencijos pabaigos, renkant ministrą matanti situaciją panašiai kaip ir prezidentas Gitanas Nausėda, kuris trečiadienį teigė kelsiantis aukštus reikalavimus kandidatui į švietimo, mokslo ir sporto ministrus, nes „ministrui jau tikrai nebus laiko mokytis“.

„Apsidairymui ir apsipratinimui, susipažinimui su laiku ar problematika laiko nėra. Matau situaciją turbūt panašiai kaip ekscelencija prezidentas – tikslinga skirti žmogų, kuris tose temose nebūtų naujokas“, – sakė premjerė.

Kilus abejonių dėl išlaidų dirbant Kauno taryboje gegužę iš pareigų pasitraukė konservatorių deleguota švietimo ministrė Jurgita Šiugždinienė. Dalis politikų taip pat ragino iš pareigų trauktis buvusios Kauno tarybos narius konservatorę finansų ministrę Gintarę Skaistę ir Liberalų sąjūdžio atstovą kultūros ministrą Simoną Kairį, bet jie liko eiti pareigų.

Pasitraukus J. Šiugždinienei, laikinai Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai vadovauja Laisvės partijos atstovė, teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kenkejas

Kenkejas  portretas
Galejo rekaut tapinas ne pries egzaminus

Anonimas

Anonimas portretas
Svarbu, kad švietimo ministras ar ministrė nevartotų žodžių ,, belenką, vėlek ,,

nuzmogejamas

nuzmogejamas portretas
Jo seime pilna nemastanciu dalyviu,nera problemu,visi jie bemoksliai, be patirties,tik viena gerai ismano,;;;;kaip pasisavinti is valstybes,sita jie visi gerai ismoke 32 metus,jie jau niekam nepriligsta,
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių