Quantcast

Lietuva perspėja NATO nesudaryti įspūdžio, kad Rusija gali vetuoti Ukrainos narystę

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako, kad Vakarai sukurtų pavojingą precedentą, jei sudarytų įspūdį, kad Rusija gali blokuoti Ukrainos narystę NATO.

Tai L.Linkevičius kalbėjo po to, kai Ukrainos užsienio reikalų ministras euroatlantinės integracijos planus pristatė Briuselyje susirinkusiems Aljanso užsienio reikalų ministrams.

„Jei mes sudarysime įspūdį, kad kita šalis gali diktuoti pasirinkimą, tai būtų žymiai didesnė žala, nes tai būtų precedentas, kurį visi priimtų kaip savaime suprantamą dalyką, o to negali būti iš principo”, - BNS Briuselyje sakė Lietuvos ministras.

Pasak L.Linkevičiaus, Ukrainos užsienio reikalų ministro kalboje per vaizdo konferenciją „labai aiškiai nuskambėjo euroatlantinė orientacija, kas atsako į klausimą, kur link eis Ukraina“.

Ukrainos valdančiosios koalicijos planai siekti narystės NATO sulaukė griežtos Rusijos reakcijos, skeptiškai šį pasiūlymą įvertino ir kai Vakarų šalys, kurios teigia, kad tai gali padidinti įtampą santykiuose su Maskva.

Ukrainos ambasadorius NATO Ihoris Dolhovas pripažino, jog Kijevas „negali tikėtis, kad rytoj visi parems jo poziciją“, bet pridūrė tikįs, kad Ukrainai ilgainiui pavyks įtikinti Vakarus plėtoti glaudesnius ryšius.

„Tikiuosi, kad mums pavyks įrodyti, kad mes esame patikimi, kad esame geri partneriai ir nusipelnome būti Europos šeimoje ir šiame etape arčiau NATO“, - atsakydamas į BNS klausimą spaudos konferencijoje Briuselyje sakė diplomatas.

Ukraina siekė glaudesnių ryšių su NATO iki 2010 metų, kol valdžią perėmė prorusiškas prezidentas Viktoras Janukovyčius, kuris paskelbė, kad jo šalis nesijungs prie jokių karinių blokų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ne Linkevicius bet parsiukas

pop

pop portretas
lietuva gali perspet tik kada ora pagadins eilini karta.buvo rusu tarnas,dabar amerikos.

RUSAS

RUSAS portretas
Kolchoznikas linkevicius kisa savo snuki,kur nereikia kisti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių