Quantcast

Liberalai „laisviečius“ kaltina įžūlumu, tarsis dėl savo siūlymo gynybos finansavimui

Vienas valdančiųjų liberalų lyderių Eugenijus Gentvilas trečiadienį įžūliu pavadino koalicijos partnerių „laisviečių“ siūlymą dėl būdų padidinti gynybos finansavimą, bandys formuluoti savo iniciatyvą.

Laisvės partija pasiūlė papildomas lėšas gynybai surinkti perskirstant savivaldybėms šiuo metu tenkančią gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalį, didinant akcizus ir vienu procentiniu punktu didinant pelno mokesčio tarifą.

E. Gentvilo teigimu, „laisviečiai“ sprendimą dėl GPM dalies pasiūlė dėl to, kad neturi daug atstovų savivaldoje.

„Laisviečių“ pasiūlymą vertiname kaip įžūlų. Taip, savivaldoje jų neliko, tiesą sakant, matėme jų net ir cinišką pasakymą: „Mes merų neturime, todėl tegu savivaldybės susimoka“, – BNS sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime seniūnas.

„Politikai šituo laikotarpiu turėtų ieškoti telkimo, „laisviečiai“ to telkimo nedemonstruoja“, – pridūrė jis.

Pasak politiko, Liberalų sąjūdžiui „nėra priimtinas toks savivaldybių nuskriaudimas, bet dėl kompromiso reikia kalbėtis“.

Jis nurodė, kad Liberalų sąjūdžio valdyba trečiadienį vakare tarsis dėl partijos pozicijos, kokiomis priemonėmis padidinti finansavimą gynybai.

„Mes norime ne tik partijos valdybos, bet ir partijos tarybos poziciją suformuoti“, – teigė E. Gentvilas.

Liberalų sąjūdžio atstovai yra merai devyniose iš 60 Lietuvos savivaldybių.

Apie iniciatyvą „laisviečiai“ paskelbė Finansų ministerijai rengiant projektą dėl šaltinių papildomam krašto apsaugos finansavimui.

„Laisviečiai“ teigia, kad savo pasiūlymui įgyvendinti iš savivaldybių pakaktų paimti 150 mln. joms tenkančios GPM dalies, o akcizai labiausiai turėtų būti didinami taršiam kurui, taip pat – alkoholiui ir tabakui.

Mes norime ne tik partijos valdybos, bet ir partijos tarybos poziciją suformuoti.

Iš akcizų didinimo taip pat būtų tikimasi surinkti maždaug 150 mln. eurų, o likusią reikalingą sumą – iš didesnio pelno mokesčio tarifo, šiuo metu siekiančio 15 procentų.

Anot partijos, tai leis asignavimus krašto apsaugai kitąmet padidinti apie 420 mln. eurų ir taip pasiekti 3 proc. bendrojo vidaus produkto gynybos finansavimo ribą.

Gynybos finansavimą politikai nori didinti siekiant kariuomenėje greičiau kurti diviziją, iki 2027 metų priimti Lietuvoje Vokietijos brigadą ir pasirengti visuotiniam šaukimui.

Vyriausybė taip pat žada steigti specialų fondą, kuriame būtų kaupiamos lėšos gynybai iš didesnių mokesčių, į jį gyventojai taip pat galėtų aukoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Kodėl šitam senukui, kuris nufotografuotas ir paskelbtas prie publikacijos, nesuteikiama būtinoji pagalba? Jis sunkus ligonis, alkoholikas. Iš jo proto telikę dulkės. Akys styro kaip bepročio, visas nutriušęs. Ar tiek apsivogė, kad naktimis nebemiega skaičiuodamas, jog teks atiduoti į valdžios kasą dar ir tai, ką išvogė jo sūnųs su draugais narkomanais? Juk šitas senukas prasikaltęs dar nuo Uosto direkcijos laikų, kur su apskaitininke Ina vogė išsijuosę. Dega šitas senukas.

libersosines atmatas ant pampalo

libersosines atmatas ant pampalo portretas
ciniskai brutualiai uztrauke visu skyliu laisviu laisvunai....

.> neber

.> neber portretas
tavęs, putleristinė šiukšle, niekas neklausia.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių