Quantcast

L. Linkevičius su Vokietijos kolega aptarė situaciją Baltarusijoje

Lietuvos užsienio reikalų ministras penktadienį aptarė situaciją Baltarusijoje kartu su Vokietijos kolega Heiko Maasu (Heiku Masu).

„Turėjome puikų pokalbį su kolega H. Maasu apie situaciją Baltarusijoje ir paramos pilietinei visuomenei svarbą“, – tviteryje pranešė L. Linkevičius.

Šis pokalbis vyko prieš antradienį planuojamą Vokietijos kanclerės Angelos Merkel ir Baltarusijos opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskajos susitikimą Berlyne.

Europos lyderiai šiomis dienomis sutarė dėl sankcijų Baltarusijos režimui, tačiau sankcijų sąraše kol kas nėra autoritarinio lyderio Aliaksandro Lukašenkos.

L. Linkevičius taip pat teigė su Vokietijos kolega aptaręs ir situaciją Kalnų Karabache, kur šiuo metu vis dar nesiliauja karinis konfliktas tarp Armėnijos ir Azerbaidžano.

„Mes taip pat kalbėjome apie situaciją Kalnų Karabache ir aptarėme būdus, kaip sugrįžti prie politinio sprendimo paieškos“, – rašė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Skaičiuojama, kad konflikte jau žuvo apie 200 žmonių, iš kurių daugiau nei 30 yra civiliai.

JAV, Prancūzija, taip pat ir Rusija ragina Armėnijos ir Azerbaidžano vadovus sėstis prie derybų stalo, siekiant išvengti didesnės konflikto eskalacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gėda

gėda portretas
Sviatlana Cichanouskaja yra Vakarų niekšiskos politikos Baltarusijos atžvilgiu įkaitė. Kitaip sakant Vakarų marionetė naikinant Baltarusijos ekonomiką ir pririšant prie TVF finansinės adatos. Jų tikslas padaryti Baltarusija antirusija ir kad baltarusai pagal nurodymą lotu ant Rusijos. Tą patį ką daro Lietuva.

Skaudi realybė

Skaudi realybė portretas
Nausėda,Linkevičius.Tapkinas su visa koncervatnikų govieda tikrai ne atstovauja Lietuvos piliečių interesų,per Jų IDIOTIŠKĄ politiką galutinai susipykome su kaimynais,ir turėsime milžiniškus,kelių šimtų milijonų eurų nuostolių.Jei Lukošenka netycia užpultų,tai manau visi nausedos su linkeviciais bėgtų pabrukę uodegas,palikę likusius tautiečius nelaimėje.

Nu

Nu portretas
Ką storas kuilys vokiečius kursto prieš Baltarusija
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių