Quantcast

I. Šimonytė: balsavau už kandidatę, kurią geriausiai pažįstu

Kandidatė į prezidentus premjerė Ingrida Šimonytė ketvirtadienį sakė iš anksto balsavusi už „kandidatę, kurią geriausiai pažįsta“, turėdama omenyje save.

„Aš balsavau už kandidatę, kurią geriausiai pažįstu“, – ketvirtadienį Lukiškių aikštėje žurnalistams sakė I. Šimonytė.

„Nuotaikos labai geros“, – kalbėjo ji.

Naujausia ketvirtadienį paskelbta naujienų portalo „Delfi“ užsakymu atlikta apklausa rodo, kad prezidentinių reitingų sąraše premjerė aplenkė advokatą Igną Vėgėlę ir užima antrąją vietą.

Tuo metu lyderio pozicijas ir toliau išlaiko perrinkimo siekiantis dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda.

I. Šimonytė teigė niekada nekomentuojanti apklausų rezultatų.

„Aš laikausi nuomonės, kad tikra politiko apklausa yra rinkimai, ir po rinkimų, matyt, bus galima kažką komentuoti konkrečiau“, – sakė ji.

Dėl prezidento posto varžosi aštuoni politikai.

Premjerė ragino gyventojus balsuoti už dvigubos pilietybės įteisinimą referendume.

„Kas yra dar svarbiau, tai, kad tie žmonės, kurie galvoja, kad tai (dviguba pilietybė – BNS) yra svarbu, vis dėlto ateitų ir pasisakytų, įmestų biuletenį į urną tam, kad Konstitucija galėtų būti pakeista, nes čia yra tas straipsnis, kuriam mums reikia labai didelio aktyvumo ir labai didelio balsavusiųjų už, kad tą straipsnį galėtumėme pakeisti“, – sakė I. Šimonytė.

Paklausta, ar nepavykus referendumui jis būtų organizuojamas ir vėl, premjerė teigė mananti, kad „nėra kito būdo“.

Referendumu siūloma pakeisti Konstituciją iš jos išbraukiant sakinį, kuris dabar užkerta kelią Lietuvos piliečiams įgyti antrą pilietybę – kad „išskyrus įstatymo numatytus atskirus atvejus, niekas negali būti kartu Lietuvos Respublikos ir kitos valstybės pilietis“.

Pareikšti nuomonę reikia dėl pataisytos Konstitucijos formuluotės: „Lietuvos Respublikos pilietybė įgyjama gimstant ir kitais įstatymo nustatytais pagrindais. Pilietybės įgijimo ir netekimo tvarką nustato įstatymas.“

Kad šis institutas būtų įteisintas, už tai referendume turi balsuoti daugiau kaip pusė visų rinkimų teisę turinčių Lietuvos piliečių. Nepasiekus šios kartelės toks referendumas neįvyko 2019 metais. Tuomet už dvigubos pilietybės įteisinimą balsavo 956 tūkst. 564 arba 38 proc. rinkėjų.

Prezidento rinkimai ir referendumas dėl dvigubos pilietybės įteisinimo vyks sekmadienį, gegužės 12 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

algis

algis portretas
slyksti boba.. Tikiosi kad zmones protingi ir balsos uz Nauseda… o ne uz ta lansbergiu klana..

Romas

Romas portretas
nagi, nagi pavarom, kas ten dar "užsikrušo" kasdienėje ir gyvenime ? Mažoka ir kremlinų ir nevykėlių ir...

As

As portretas
Koks farsas!!!! Suvare per prievarta ministeriju darbuotojus, ir fotkinasi, eileje stovi tarp ministeriju darbuotoju, vaidina populiaruma augina dirbtinai.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių