Quantcast

Buvęs premjeras G. Kirkilas amžinojo poilsio atgulė Antakalnio kapinėse

  • Teksto dydis:

Trečiadienį amžinojo atilsio atgulė buvęs premjeras Gediminas Kirkilas. Ilgametis politikas palaidotas Antakalnio kapinėse.

Per laidotuves atsisveikinimo žodį tarė buvę G. Kirkilo bendražygiai – Vytenis Povilas Andriukaitis ir parlamentaras Antanas Vinkus.

Laidojimo ceremonijoje į paskutiniąją kelionę buvusį premjerą išlydėjo kunigas Ričardas Doveika.

Antradienį ir trečiadienį atsisveikinti su ilgamečiu politiku laidojimo rūmų didžiojoje salėje ėjo prezidentas Gitanas Nausėda, premjerė Ingrida Šimonytė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus ir kiti valstybės vadovai. Į paskutiniąją kelionę jo išlydėti vyko ir G. Kirkilo artimieji, bendražygiai, Nepriklausomybės akto signatarai.

Apie netikėtą G. Kirkilo mirtį pranešta šeštadienio rytą. Jis ėjo 73-iuosius metus.

Vyriausybei G. Kirkilas vadovavo 2006–2008 metais. Prieš tai jis ėjo krašto apsaugos ministro pareigas, nuo 1992 iki 2020 metų buvo renkamas į Seimą.

2003 metais politikas buvo apdovanotas Vytauto Didžiojo ordino Karininko kryžiumi, po metų – Vyčio Kryžiaus ordino Komandoro kryžiumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gražu net mėlyna

Gražu net mėlyna portretas
Griūk negyvas.Kaip ir priklauso komunistui-kryžiai ir kunigas...O kadaise prie bažnyčių tokie su užrašų knygutėmis budėjo.

Arturas

Arturas portretas
Taip ir numirė neįgijęs aukštojo išsilavinimo….

i urna simboliskai

i urna simboliskai portretas
idejo kuji ir pjautuva-ilsekis ramybeje nas drug i tovarisc
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių