Quantcast

Atraskite kokybiško miego privalumus

  • Teksto dydis:

Nauja lova nėra tik investavimas į interjero dizainą, tačiau tai – investicija į pačius jus. Šiais laikais vis dažniau susiduriant su prasta miego kokybe puolame ieškoti sprendimų, kaip tai išspręsti, tačiau retai atsižvelgiame, kad galbūt laikas keisti seną lovą ar lovos rėmą. Lova gali nulemti ar tą naktį pailsėsite, ar ir vėl negalėsite užmigti iki vėlumos.

Kokybiško poilsio svarba

Šiais laikas vis daugiau girdime apie kokybiško miego kokybę, tačiau ne visada suprantame, kad lova, kurioje miegame, kartais neatitinka jūsų ūgio, svorio. Taip pat norint užtikrinti kokybišką miegą svarbu sukurti atmosferą, kuri leis jums atsipalaiduoti ir lengvai užmigti.

Žmonėms, kurie vertina funkcionalumą, sofos-lovos yra puikus pasirinkimas jūsų svetainei. Geras miegas gali lemti, kaip toliau rutuliosis jūsų diena, kaip jūs susitvarkysite su įvairiomis situacijomis. Jau visiems gerai žinoma, kad miegas yra neatsiejamas nuo jūsų tiek fizinės, tiek psichinės sveikatos. Štai kaip geras miegas daro įtaką jūsų kūnui ir protui:

•  Fizinė sveikata. Kokybiškas miegas yra itin svarbus jūsų hormonams, miegas taip pat gydo raumenis bei audinius, ypač jei dirbate fizinį darbą. Kokybiškas miegas taip pat padeda palaikyti stabilią imuninę sistemą bei mažina riziką susirgti tokiomis ligomis kaip diabetas, nutukimas, mažina ir širdies ligų riziką.

•   Geras miegas suteikia jums daug energijos. Kadangi Lietuvoje žiemos laikotarpiu negauname tiek daug šviesos, yra būtina gauti daug ir kokybiško miego. Miegas yra tarsi servisas jūsų kūnui ir protui, po kurio galite kibti į darbus pasisėmę daug energijos.

•  Psichinė sveikata. Kaip ir minėta prieš tai, miegas reguliuoja hormonus, tad vienaip ar kitaip prastas miegas atsilieps jūsų psichinei sveikatai. Geras miegas taip pat padeda palaikyti gerą nuotaiką bei emocijas, ko pasekoje kognityviniai procesai vyksta daug sklandžiau. Taip pat miegas yra svarbus palaikyti stabilią atmintį. Kokybiško miego negaunantiems asmenims padidėja rizika susirgti depresija, nerimu bei kitomis nervų sistemos ligomis.

•   Negaunant kokybiško miego gali dažnai temti akyse, varginti mieguistumas, galvos svaigimas. Tokiu atveju atliekant fizinį darbą rizikuojama ne tik savo, bet ir kitų žmonių gyvybe.

Svarbu užtikrinti gerą miegą iš anksto

Tikriausiai dauguma sutiktų, kad įrenginėjant naują būstą ar planuojant jį atnaujinti, vieni svarbiausių baldų yra lova ir sofa. Tai yra natūralu, kadangi tiek ant lovos, tiek ant sofos žmogus leidžia sau atsipalaiduoti. Dažnai esant toli nuo savo namų svajojame sugrįžti į savo lovą ar atsipalaiduoti žiūrint gerą serialą ant savo odinės sofos. Būtent ant šių baldų praleidžiate daugiausiai laiko, todėl yra protinga investuoti į savo gerą būseną.

Kada verta atnaujinti lovą?

•  Komfortas. Galima teigti, kad ant naujos lovos miegas visada bus kokybiškesnis nei ant senos. Jeigu asmuo miego metu patiria diskomfortą, tai yra ženklas, kad laikas atnaujinti lovą. Tas pats galioja ir sofoms, kadangi kiekvienas skirtingai vertina patogumą: tai gali reikšti ir išskleidžiamą aksominę sofą.

•  Nusidėvėjimas. Įvairūs įlinkimai, lūžiai, rūdys, įplyšimai ir kiti nusidėvėjimo ženklai rodo, kad lova ar sofa nebėra kokybiška ir anksčiau ar vėliau teks ją pakeisti. Tad perkant dėvėtą sofą ar lovą yra svarbu įvertinti, ar verta įsigyti tokį daiktą, kurį teks keisti už kelių mėnesių, kas reikš daugiau išlaidų.

•  Pastebimai suprastėjusi miego kokybė. Jeigu pastebite, kad atsigulus miegoti nebeišeina taip lengvai užmigti ar atsipalaiduoti, tai gali būti ženklas, kad lova nebėra jums patogi. Tai yra natūralus reiškinys, kadangi žmogaus poreikiai nuolat keičiasi ir pasiekia atsipalaidavimą kitokiais būdais nei anksčiau. Įtakos gali turėti net tokie faktoriai, kaip kreivas lovos rėmas, nusidėvėjęs čiužinys ar kiti pažeidimai nuo ilgalaikio naudojimo.

•  Išvaizda ir stilius. Yra natūralu norėti pakeisti miegamojo ir salono estetiką, todėl verta investuoti į naują lovą ar sofą, kadangi tai yra baldai, kurie leidžia atsipalaiduoti. Radus lovą, kuri jums atrodo jaukiai, leis daug lengviau atsipalaiduoti ir pasinerti į kokybiško miego privalumus.

Sofos-lovos – tai nuostabus miegas ir funkcionalumas

Nėra nieko geriau už poilsį ant itin patogios sofos po ilgos darbo dienos. Galima rinktis iš įvairių sofų-lovų, kurios leidžia ne tik atsipalaiduoti, bet ir suteiks jūsų kambariui naują elegantišką ar minimalistišką įvaizdį. Šiais laikais galima rasti sofas-lovas iš įvairių medžiagų ir spalvų, kad tai puikiai tiktų jūsų kambariui. Galėsite rinktis iš tokių medžiagų kaip aksomas, oda ar aptraukta medžiaga. Sofos-lovos turi talpius stalčius, kur galėsite sutalpinti pagalves, paklodes bei užvalkalus. Sulaukus svečių, jums nereikės rūpintis, kadangi šios sofos išsiskleidžia ir tampa itin patogia lova.

Lovos rėmai skirti jūsų kambario estetikai

Lovos rėmas yra ne tik baldas padėti savo čiužinį, tačiau tai – stilingas baldas, kuris gali puikiai puošti jūsų miegamąjį. Kokybiškiausių rėmų pasirinkimas dažniausiai yra iš tokių medžiagų kaip mediena, plienas ir metalas. Galima rinktis pagal kambario dizainą, nesvarbu, ar tai būtų klasikinis, ar modernus skandinaviško stiliaus kambarys.

Žmonės, kurie vertina tradicijas ir klasikinio stiliaus dizainą, dažniausiai renkasi medinius lovos rėmus, kurie suteikia šiltą atmosferą miegamajame. Šie lovos rėmai yra pagaminti iš aukštos kokybės apdirbtos medienos, kurie yra skirti ilgalaikiam naudojimui. Dauguma lovos rėmų galima rinktis iš skirtingų spalvų, tad lengvai galėsite suderinti rėmą su likusio kambario spalvos palete.

Skandinaviškas stilius garsus savo minimalizmu. Žmonės, kurie vertina minimalizmą, dažnai renkasi iš tokių metalinių ir medinių rėmų, kurie puikiai derinasi prie namų atmosferos neiššaukdami dėmesio. Šie rėmai turi dideles talpas po apačia, kurie sutalpins antklodes, pagalves bei užvalkalus, tad tai lengvai leis išlaikyti švarų ir minimalistinį įvaizdį miegamajame.

Rinkitės naują lovą ar sofą iš vidaXL

vidaXL kviečia jus rinktis iš itin plataus lovų, sofų bei sofų asortimento, kur kiekvienas žmogus ras sau tinkamą lovą, kuri leis jums patirti išsvajotą poilsį. Rinkitės iš skandinaviškų funkcionalių ar klasikinių šiltos atmosferos lovų bei sofų, kurios taps jūsų namų pagrindiniu akcentu. vidaXL pasižymi nuostabiu kokybės ir kaino santykiu. Iškilus klausimų, jums padės puikus klientų aptarnavimas. Taip pat galite išmatuoti jau turimą čiužinį arba pirkimo metu – įsigyti ir čiužinį, kuris bus iškart pritaikytas jūsų perkamam lovos rėmui.

vidaXL yra patikimas prekės ženklas, kuris pradėjo prekybą jau nuo 2006 metų, todėl vidaXL užtikrina laiko patikrintą kokybę. Ši įmonė buvo sukurta su vienu tikslu – užtikrinti geriausią kokybę už mažiausią įmanomą kainą. Per šiuos metus vidaXL išaugo ir į pirmaujančią lovų bei sofų prekiautoją ir džiaugiasi aptarnavęs virš 1 milijono patenkintų pirkėjų. Tad apsilankykite svetainėje ir atraskite kokybiško miego privalumus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VidaXL

VidaXL portretas
Kaip nieko Lietuvoje nevyksta. Norisi tik pamiegot...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Mažieji pagalbininkai sodo ir daržo darbuose
    Mažieji pagalbininkai sodo ir daržo darbuose

    Veikla sode ar darže yra naudingas įrankis siekiant atitraukti vaikus nuo ekranų ir mokyti atsakomybės, ugdyti vaiko norą valgyti daugiau vaisių ir daržovių. Nebūtina turėti viso sodo ar daržo – įskiepyti meilę šviežioms gėrybėms g...

    1
  • Tvarkingi namai – kur kas daugiau nei estetika
    Tvarkingi namai – kur kas daugiau nei estetika

    Remiantis kasmečio tyrimo apie gyvenimą namuose duomenimis, 28 proc. Lietuvos gyventojų namai nuteikia siekti sėkmės gyvenime. Todėl labai svarbu suprasti, kaip galime pagerinti savo namų aplinką, kad juose jaustumės lyg šventovėje, teikianči...

    1
  • Kaip įsirengti svajonių virtuvę mažame plote?
    Kaip įsirengti svajonių virtuvę mažame plote?

    Tyrimai ir tendencijos rodo – erdvės, kuriose gyvename, mažėja. Nepaisant to, daugeliui reikalinga patogi, estetiška, funkcionali ir talpi virtuvė. Nesvarbu, gyvenate mažame bute ar maisto gaminimu norite mėgautis nedideliame užmiesčio sod...

    2
  • Norite statyti moderniai? Atsigręžkite į natūralumą
    Norite statyti moderniai? Atsigręžkite į natūralumą

    Šiuolaikiniai statybų ir aplinkos tvarkymo sektoriaus dalyviai vis dažniau atsigręžia į praeitį, ieškodami natūralumo ir organikos. Natūralios statybos atgimimą neabejotinai paskatino ES žaliasis kursas. Pastatų statyba, jų ir juos su...

    2
  • Interjeras – asmenybės ir patirčių atspindys
    Interjeras – asmenybės ir patirčių atspindys

    Namų dekoro įrengimas nėra tik tinkamas daiktų išdėstymas. Tai buities dvasios ir malonios, jaukios erdvės kūrimas, kuris yra ypač aktualus, nes namai – artimiausia aplinka, kurioje leidžiame sau būti visiškai atsipalaidavusiems. ...

  • Įsirenginėjate mažą valgomąjį? 3 vertingi patarimai
    Įsirenginėjate mažą valgomąjį? 3 vertingi patarimai

    Mažo valgomojo įrengimas gali atrodyti nemenkas iššūkis. Tačiau sumaniai išnaudojant erdvę ir pasirinkus tinkamus baldus, galima sukurti ne tik funkcionalią, bet ir vizualiai patrauklią valgomojo zoną. Štai trys patarimai ju...

  • Kaip stilingai suderinti dienines ir naktines užuolaidas?
    Kaip stilingai suderinti dienines ir naktines užuolaidas?

    Dieninių ir naktinių užuolaidų derinimas – procesas, leidžiantis sukurti tiek funkcionalią, tiek estetiškai patrauklią namų aplinką. Tinkamas šių dviejų elementų derinys gali pakeisti kambario charakterį, suteikti jam ši...

  • Valgomojo baldai: mados ir tendencijos
    Valgomojo baldai: mados ir tendencijos

    Valgomojo baldus reikia rinktis itin atsakingai – juk tai šeimos susibūrimo vieta, čia priimame svečius, švenčiame šventes. Anot interjero dizainerės, valgomojo baldai taip pat turi savo madas ir tendencijas, kuriomis vadovaujan...

  • Neįprasto namo savininkė: apvali forma – visa ko pradžiai
    Neįprasto namo savininkė: apvali forma – visa ko pradžiai

    Žiedūnė Aleknaitė save vadina apvalių formų mėgėja. Kėdainių krašte ant šlaito, tiesiai priešais Nevėžio upę, ji pasistatė kupolo formos namą, kuriame įsirengė kūrybines dirbtuves. Viduryje kupolo stovi apvalus stalas, an...

    12
  • Jau šį savaitgalį Kaune – net dvi parodos išmaniems ir jaukiems namams
    Jau šį savaitgalį Kaune – net dvi parodos išmaniems ir jaukiems namams

    Jau šį savaitgalį – balandžio 5–7 dienomis – visus svajojančius atsinaujinti ar statančius savo namus, norinčius pagyvinti namų interjerą, susikurti jaukias ir patogias lauko erdves ar ieškančius modernių ir stilingų ...

    6
Daugiau straipsnių