Quantcast

Klaipėdos dailininkai savo emocijas sudėjo į piešinių parodą

Uostamiesčio Kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose penktadienį lankytojams duris atvers piešinių paroda „Emocija“.

Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus ir tapytojo Virginijaus Viningo organizuojama paroda intriguoja keliais aspektais.

Parodinėse salėse esame įpratę matyti parodas, kur žiūrovui pateikiamas galutinis dailininko darbo rezultatas. O juk viskas prasideda nuo minties, idėjos, nuojautos, emocijos, kuri pirmiausia užfiksuojama piešinyje ir tik vėliau įgyvendinama kaip tapybos darbas, skulptūros ar keramikos kūrinys. Menininkams piešimas – įprasto kasdieninio darbo dalis, mąstymo būdas ir saviraiškos priemonė, o visuomenei – tai būdas susipažinti su dailininko „darbo virtuve”, pamatyti, kaip gimsta menas. Ši paroda įdomi dar ir todėl, kad piešinius jai pateikė įvairių sričių dailininkai – tapytojai, skulptoriai, grafikai, keramikai, vitražistai, tekstilininkai ir freskos meistrai,  taip pat ir jaunieji menininkai.

Išgirdus žodį „piešinys“, pirma kylanti mintis, kad tai pieštuku pieštas darbas popieriaus lape.  Tačiau atsiranda naujų techninių priemonių, piešinys įgyja platesnę reikšmę, jo atlikimo technikos gali būti labai įvairios. Todėl, anot kuratoriaus V.Viningo, šios parodos tikslas – parodyti šiuolaikinių menininkų požiūrį į piešinio specifiką, priemones ir atlikimo būdus. Parodos visuma pristato dabartinę piešinio žanro situaciją, aktyviai kuriančių menininkų kūrybinių ieškojimų skalę.

Atidarymas – balandžio 29 d. 18 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose (Aukštoji g. 1), kur paroda veiks iki gegužės 22 d.

Parodos atidarymo dieną 16 val. visi besidomintys kviečiami į ekskursiją po „Emocijos“ ekspoziciją. Ją aprodys pats parodos kuratorius ir dalyvis dailininkas V.Viningas.  Ekskursijos metu bus galima iš arčiau susipažinti su eksponuojamais darbais, sužinoti jų istorijas. Ekskursija nemokama, bet reikia registruotis:  el.p. ruta@kulturpolis.lt arba tel. 410 054.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių