Quantcast

Ž. Putramentas lieka nuteistas byloje dėl iššvaistytų Nacionalinės kredito unijos lėšų

  • Teksto dydis:

Buvęs vienas Nacionalinės kredito unijos vadovų Žilvinas Putramentas lieka nuteistas byloje dėl iššvaistytų kredito unijos lėšų, pirmadienį pranešė Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT).

LAT praėjusią savaitę atmetė Ž. Putramento kasacinį skundą ir paliko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimas, kuriuo jam skirta 1,3 tūkst. eurų bauda ir priteistas 4,1 mln. eurų civilinis ieškinys.

Teismas birželio 22 dieną išnagrinėjo bylą, kurioje Ž. Putramentas buvo nuteistas už tai, kad, būdamas Nacionalinės kredito unijos valdybos narys netinkamai, formaliai atliko savo pareigas.

Pasak teismo pranešimo, septyniais atvejais kartu su kitais unijos valdybos nariais jis priėmė nepagrįstus ir neteisėtus sprendimus dėl ekonomiškai nepagrįstų, rizikingų paskolų suteikimo įvairiems juridiniams asmenims, nesant pakankamos vertės šių paskolų grąžinimo užtikrinimo priemonių.

Bendrovėms negrąžinus suteiktų paskolų unijai buvo padaryta per 8,2 mln. eurų žala, taip pat didelė neturtinė žala – sumenkintas jos autoritetas ir gera reputacija, sukeltas nepasitikėjimas ja kaip finansų įstaiga.

Ž. Putramentas kasaciniu skundu prašė bylą nutraukti arba pakeisti teismų sprendimus dėl Nacionalinei kredito unijai padarytos turtinės žalos atlyginimo, bet LAT teisėjų kolegija žemesnės instancijos teismų sprendimuose trūkumų nenustatė.

LAT pripažino teisėtomis ir pagrįstomis žemesnės instancijos teismų išvadas dėl Ž. Putramento kaltės padarius jam inkriminuotą nusikalstamą veiką, taip pat konstatavo, kad visiškai patenkinus civilinį ieškinį dėl 4,1 mln. eurų turtinės žalos atlyginimo nebuvo padaryta baudžiamojo proceso įstatymo pažeidimų.

Ši Lietuvos Aukščiausiojo Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių