Quantcast

Pareigūnai sulaikė 3,8 mln. eurų vertės kontrabandinių rūkalų, įtarimai – 8 asmenims

  • Teksto dydis:

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai pareiškė įtarimus aštuoniems asmenims dėl nelegalių rūkalų į užsienį gabenimo ir sulaikė beveik milijoną pakelių cigarečių, kurių vertė – 3,8 mln. eurų.

Pareigūnai taip pat sulaikė du asmenis, vienas po apklausos buvo paleistas, kitas suimtas dviem mėnesiams. Kitiems įtariamiesiems skirtos įvairios kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, dokumentų paėmimas, įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje.

Kaip ketvirtadienį pranešė MKT, praėjusią savaitę muitinės pareigūnai kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT), Europolo pareigūnais, padedant Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai (FNTT) ir „Arui“ dėl disponavimo cigaretėmis, jų gabenimo į Norvegiją ir nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo metu atliko kratas Vilniuje, Kaune, Jurbarke, Alytuje ir Veisiejuose, taip pat – Marijampolės rajone.

Lietuvoje ir užsienyje iš viso įvairių sulaikymų metu į pareigūnų rankas pakliuvo 961 tūkst. pakelių cigarečių: „Winston“ ir „Prince“ be banderolių, taip pat – „NZ Gold“, „NZ Black“, „Dove Menthol SuperSlims“, „Minsk SuperSlims“ su baltarusiškomis banderolėmis. Bendra sulaikytų rūkalų vertė (su mokesčiais) – apie 3 mln. 854 tūkst. eurų.

Įtariamiesiems apribotos turtinės  teisės į nekilnojamą turtą Ispanijoje ir Lietuvoje, prabangius lengvuosius automobilius.

Trys iš sulaikytųjų anksčiau yra buvę teisti dėl cigarečių kontrabandos. Beveik visi – kilę ar gyvenantys Suvalkijoje.

„Daugiausia iš Suvalkijos kilę ar joje gyvenantys įtariamieji, anot pareigūnų, veikė ypač įžūliai, o dalis jų praeityje jau yra teisti už kontrabandą“, – teigiama pranešime.

Pasak pareigūnų, mažus atlyginimus gaunantys įtariamieji turėjo prabangių daiktų. Pavyzdžiui, vienas minimalų atlyginimą turintis įtariamasis turėjo tris prabangius automobilius, kurių bendra vertė siekia 250–300 tūkst. eurų, katerį. Kai kurie, kaip įtariama, už nusikalstamu būdu gautas lėšas buvo įsigiję nekilnojamo turto Ispanijoje.

Taip pat vienas iš įtariamųjų, veikdamas per artimos giminystės ir juridinius asmenis, įtariama, įgijo didelį kiekį didelės vertės nekilnojamo turto. Iš kurio – 16 butų Lietuvos pajūryje.

Tyrimas buvo pradėtas pernai, Lietuvos pareigūnams bendradarbiaujant su Norvegijos ir Lenkijos teisėsaugos pareigūnais. Sulaikytieji įtariami disponavę dideliu kiekiu akcizinių prekių – cigarečių – ir jų gabenimu į Norvegiją.

Ikiteisminį tyrimą vykdo MKT Kauno skyriaus pareigūnai, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RICHARD

RICHARD portretas
nu faina nusikalteliam geroves valstijoj,,,,jurbarko nusikaltelis pasizadejo nerukyti,,,,,,,laisvas,,,,cia va "verslininkai"po triskart teisti zada neiti i miesteli,,,irgi laisvi,,,fantastika!!!!geroves valstija

Buzas

Buzas portretas
Kodėl Buzo nesodina? Užtai , kad su policija bendradarbiauja?

TEMIDE

TEMIDE portretas
nu kaip vadovauja tokia prokuratura greitai viskas taps legalu?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių