Quantcast

Kalintiems sukčiams baigėsi geros dienos: už iš senolių išviliotus pinigus atsirūgs

  • Teksto dydis:

Klaipėdos apylinkės prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl sukčiavimo, policijos pareigūno vardo pasisavinimo, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo ir kitų nusikaltimų pareikšti 12-ai organizuotoje grupėje veikusių asmenų.

Manoma, kad pinigus iš senyvo amžiaus žmonių apgaule viliojusi grupuotė galėjo pasisavinti beveik 18 tūkst. eurų.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, laisvės atėmimo bausmę atliekantis asmuo galėjo suburti organizuotą grupę sunkiems nusikaltimams daryti.

Įtariama, kad jis ir kartu su juo laisvės atėmimo bausmę įkalinimo įstaigoje atliekantis kitas vyras veikė išvien su 10 laisvėje buvusių asmenų.

Manoma, kad minėti asmenys apgaule įgijo svetimą turtą iš 11 senjorų Kaune, Klaipėdoje, Kėdainiuose bei Kėdainių rajone.

Skaičiuojama, kad per 2021 m. sausio–spalio mėnesius kaltinamieji nusikalstamu būdu galėjo bendrai įgyti 17 820 eurų.

Remiantis surinktais duomenimis, asmenys veikė pasiskirstę vaidmenimis pagal iš anksto parengtą planą.

Laisvės atėmimo bausmę atliekantys asmenys, nelegaliai įkalinimo įstaigoje turėję mobiliuosius telefonus, skambino atsitiktiniams senyvo amžiaus asmenims.

Kaltinamieji prisistatydavo esą policijos pareigūnai, buto ūkio tarnybos atstovai, kitų tarnybų darbuotojai ir meluodavo senjorams, jog šie namuose gali turėti padirbtų grynųjų pinigų, kuriuos privalu patikrinti.

Manoma, kad laisvėje veikę jų bendrininkai atvykdavo į nukentėjusiųjų namus, įtikindavo juos, jog yra su jais telefonu kalbėję asmenys, ir, paėmę senolių pinigus tariamam patikrinimui, pabėgdavo.

Viena nukentėjusioji buvo įtikinta atiduoti ir mokėjimo kortelę, iš kurios buvo išgryninta 600 eurų.

Byloje kaltinimai pareikšti dėl sukčiavimo, neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų įgijimo ir panaudojimo, neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos, valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens vardo pasisavinimo, nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorė Jurgita Rumbinaitė. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romas

Romas portretas
O tau kur dingo tie mln. kurie buvo skirti slopinimo įrangai kalėjimose ?

Gaidziai ten Kaip laisvej gyvena

Gaidziai ten Kaip laisvej gyvena portretas
Duoda y rudes vienas kita mmm

Senukas

Senukas portretas
Babytes skriausti morale zemiau plintuso
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių