Quantcast

Girta medikė nesugebėjo suleisti vaistų, tai atliko ligonio žmona: pati padariau, jai neišėjo

  • Teksto dydis:

Klaipėdos rajone naktį moteris į namus iškvietė greitosios medicinos pagalbos medikus. Tačiau laukė netikėtumas. Šiems atvykus paaiškėjo, kad viena darbuotoja – neblaivi, pasakojama LNK reportaže.

Sodybą Klaipėdos rajone Daugmantų kaime turinti klaipėdietė Jovita pasakojo, kad vyrui blogai pasidarė prieš vidurnaktį: sustreikavo širdis, jis pradėjo dusti. Teko kviesti greitąją. Atvažiavo arčiausiai esantis ekipažas iš Priekulės. Medikė užėjo vidun pas ligonį.

„Jis visas prakaitavo, duso, jau sąmonę praradinėjo. Vairuotojas atnešė aparatuką, pradėjo prijunginėti deguonį. Sakau, kad medikė visiškai neadekvati“, – kalbėjo klaipėdietė Jovita Dvaržeckienė.

Laimei, kad pati Jovita – medikė, per 40 metų dirbo reanimacijoje.

„Iš jos kompetencijos supratau, kad kaip medikė ji yra tikrai nebloga. Ampulytę šiaip ne taip suleido“, – tęsė J. Dvaržeckienė.

Sunkiausiai girtai medikei sekėsi vaistus ligoniui leisti į veną.

„Paskui šiaip ne taip įsidūrėm į veną. Pati aš tai padariau, jai neišėjo“, – sakė J. Dvaržeckienė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Kad greitosios darbuotoja girta, suprato ne tik ligonio artimieji, bet ir pats ligonis. Medikę išdavė ne tik lėti judesiai, bet ir alkoholio tvaikas. Neišvėrę to, kas vyksta, gelbėti tėčio vaikai iškvietė kitą greitosios ekipažą. Į sodybą vienu kartu atvyko ir policija.

„Patikrino ir alkotesteris parodė, kad greitosios medicinos pagalbos darbuotojo yra tikrai neblaivi. Jai nustatytas daugiau nei 3,5 promilės girtumas“, – teigė policijos atstovė Asta Kažukauskienė.

Visiškai girtos medikės kolegos pensininką išvežė į Klaipėdos universitetinę ligoninę, kur vyras ir gydomas.

„Nežinau, ar kiek nors padėjau. Jis buvo labai blogame stovyje. Važiuojant greitąja deguonies kiekis buvo labai žemas. Jau maniau, kad nedavešim. Situacija paskui šiek tiek pagerėjo“, – pasakojo J. Dvaržeckienė.

Klaipėdos rajono gyventojai negali patikėti. Sako, kad girdėję, jog tokios promilės – mirtina dozė.

„Tikriausiai tokiu atveju iškviesčiau policiją“, – sakė Klaipėdos gyventoja.

Sunkiai apgirtusios medikės darbdavys, Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas veido rodyti nenori, bet sako, kad apie medikės girtavimą žinota. Dėl to ji net buvo netekusi darbo. Nors greitosios pagalbos skyriuje iš viso dirbo apie 30 metų.

„Buvo atleista dėl tų pačių problemų. Šiuo atveju ji nebuvo atleista, o išėjusi šalių sutarimu ir grįžo balandžio mėnesį po to, kai pateikė įrodymus, kad tikėtinai nevartoja. Penkis mėnesius problemų neturėjome“, – teigė Gargždų PSPC vadovas Petras Serapinas.

Dabar medikę nuo pareigų teko nušalinti. Nesuvokiama ir tai, kaip greitosios vairuotojas pas ligonį vežantis girtą kolegę to nepastebėjo. Bent taip jis aiškino vadovybei.

LNK reportažas – vaizdo įraše:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

na penkesdešimt metų ir dar tokiam atsakingam darbe

na penkesdešimt metų ir dar tokiam atsakingam darbe portretas
šiandien rugpjūčio 27 vis dar straipsniai eina, vis dar tampo varkšės daktarės kūneli, o kur ss traipsniai apie liansbirkių gaują, kur straipsniai apie žypalaikio išsigimusius vaikus, kas klaipėda per silpni

tadas

tadas portretas
p.s. visada nustembu, kai klaipedoje arba vilniuje isgirstu lituviskai kalbant.

tadas

tadas portretas
pareiga auksciau visko, kita jos vietoje butu pragula padarius.o ji komine, bet i darba atejo.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių