Quantcast

Kam iš tiesų skirtas takas Statybininkų prospekte?

Statybininkų prospekte dalis pėsčiųjų tako išklota raudonomis trinkelėmis, kurios esą turėtų žymėti dviračio taką, tačiau tai bylojančių kelio ženklų nėra. Dviratininkai raudona tako zona naudojasi manydami, kad jis skirtas jiems, tačiau kai kurie pėstieji taip pat eina raudonų trinkelių taku.

Statybininkų prospekte abiejose kelio pusėse esantis pėsčiųjų ir dviratininkų takas atskirtas dviem spalvomis, tačiau kelio ženklų, kurie nurodytų, kurioje pusėje yra dviratininkų zona, o kurioje pėsčiųjų – nėra.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus, mieste yra vietų, kuriose iš tiesų trūksta dviračių takų horizontalus ir vertikalaus ženklinimo.

Herkaus Manto gatvė šiuo atveju – išimtis.

Tačiau skyriaus specialistai pavasario pradžioje apžiūrėjo dviračių takus ir pasižymėjo vietas, kur uostamiestyje trūksta ženklinimų.

„Pagal nustatytus trūkumus bus paruoštas konkretus horizontalaus ir vertikalaus dviračių takų žymėjimo planas, kurį įgyvendinus tokių vietų turėtų likti mažiau“, – teigė R. Mockus.

Rimantas Mockus. Vytauto Petriko nuotr.

Pasak vedėjo, vadovaujantis reglamentavimu, mieste pėsčiųjų takai yra pilki, o dviračių takai yra iškloti raudonos spalvos trinkelėmis.

„Herkaus Manto gatvė šiuo atveju – išimtis, nes čia buvo suformuotas dviračių takas, tačiau, nepasiteisinus sprendimui, ši dalis grąžinta pėstiesiems, pažymint ją horizontaliu ženklinimu“, – aiškino R. Mockus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marijus

Marijus portretas
Ir tiesiog "tobulas" pėsčiųjų takas iki Balsio menų gimnazijos... Betgi Mockų vaikas ten nevaikšto...

Pavasarį

Pavasarį portretas
apžiūrėjo, dabar rengs planą, o po kelerių metų pradės ženklinti.Tam reikės rengti viešojo pirkimo konkursą, kurį, pralaimėję, būtinai apskus teismuose.Gal po 5-6 metų ir atsiras tas kelio ženklinimas.Štai ką reiškia biurokratų valdžia. Pilni kabinetai "darbuotojų", o realų darbą padaryti nėra kam

Linas

Linas portretas
Rudas asfaltas dviračių takui turi būti visur. Kas čia per mozaika? Vienur plytelės, kitur trinkelės....
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių