Quantcast

Diskusijos dėl stadiono apšvietimo: pasiūlė įsigyti užuolaidas

Dėl neseniai įrengto naujo stadiono prie „Gilijos“ pradinės mokyklos kilo diskusijos – esą stadiono apšvietimas įjungiamas dar nesutemus, o šviesos į daugiabučių namų langus plieskia per naktį. Taip pat klaipėdiečiai nežino, kuriomis valandomis ir ar apskritai jiems galima naudotis stadionu bei čia įrengtu sporto aikštynu.

„Užuolaidas įsigykite“

Gyventojai bent tris kartus „Facebook“ grupėje „Žvejybos uosto rajono kaimynai“ pasidalijo naujojo stadiono nuotraukomis. Vienoje jų matyti, kad stadione šviesos plieskia naktį, anot nuotrauką įkėlusios klaipėdietės, antrą valandą.

Kito klaipėdiečio nuotraukose šviesos įjungtos dar nesutemus – vieną dieną 20 val., kitą – 19.30 val.

Nepaisant to, kad daugelis klaipėdiečių džiaugiasi naujuoju stadionu, kai kuriems būtent dėl apšvietimo jis kelia nepasitenkinimą.

„Aš, aišku, atsiprašau, bet ar tas naujas stadionas taip ir plieks naktimis?“ – klausė klaipėdietė.

„Užuolaidas įsigykite“, – jai pasiūlė vienas vyras.

„Žvejybos uoste ir taip tamsu, nors kas šviečia“, – tikino kita moteris.

„Žmonės, mažiau skųskitės. Jei taip jau trukdo, tai yra ruletai tokie, kurie pagelbės“, – siūlė kitas vyras.

„Stadionai šitaip apšviesti būna per varžybas. O ne tada, kai miestas miega. Pykčius čia jau jūs traktuojate taip, kaip jūs norite. Nei aš pykstu, nei man trukdo. Man tiesiog įdomu, kuriam galui naktimis šitaip šviesti? Apie užuolaidas ir ruletus aš žinau, ačiū, kas patarėte“, – į komentarus mandagiai sureagavo įrašo autorė.

Iki birželio 1 d. futbolo aikštyno ir šalia esanti bėgimo takų zona bei žalieji plotai nebus prieinami.

Įrengti LED šviestuvai

Klaipėdos savivaldybės Komunikacijos skyriaus atstovai informavo, kad naujame Klaipėdos „Gilijos“ pradinės mokyklos sporto aikštyne yra įrengti LED lauko šviestuvai, o juos reguliuoti gali pati mokykla.

„Jų valdymui sumontuotas apšvietimo valdymo skydas, o apšvietimo valdymas gali būti organizuojamas keliais būdais: gali būti įjungiami du šviestuvai ties lengvosios atletikos aikštele arba įjungiami keturi šviestuvai ir kartu apšviečiama visa futbolo aikštelė. Visų zonų apšvietimas gali veikti tiek kartu, tiek atskirai. Galima užprogramuoti, kad apšvietimas būtų įjungiamas ir išjungiamas automatiškai. Apšvietimą valdymo skydu gali reguliuoti pati mokykla“, – nurodė savivaldybė.

Naudotis galės visi?

Praėjusią savaitę stadioną apžiūrėti atvyko ir Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus. Tąkart jis teigė, šiuo stadionu galės naudotis ne tik moksleiviai, bet ir vietos bendruomenė.

Tad klaipėdiečiai, diskutavę apie įjungtą apšvietimą, taip pat teiravosi ir apie galimybę pasportuoti tiek naujame stadione, tiek ir sporto aikštyne.

„Kol kas, iki birželio 1 d., futbolo aikštyno ir šalia esanti bėgimo takų zona bei žalieji plotai nebus prieinami, kol teritorija bus visiškai paruošta naudojimui. Šalia mokyklos esanti sutvarkyta krepšinio aikštelės bei tinklinio aikštelių teritorija yra ir bus atvira, jomis gali naudotis gyventojai. Kitą savaitę mokykla planuoja susitikimą su bendruomenės pirmininku ir atstovais, bus sprendžiamas gyventojų naudojimosi aikštynais klausimas ir ieškoma geriausių sprendimų, kaip užtikrinti saugumą ir tvarką“, – informavo Klaipėdos savivaldybės Komunikacijos skyriaus specialistai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ufa

Ufa portretas
Gal tiesiog reikia pareguliuoti lempu sviesos kampus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių