Quantcast

N. Logvinas: Klaipėdos baltarusiai – ne pasyvūs stebėtojai

Uostamiesčio baltarusių bendruomenės "Krynica" vardu jos vadovas Nikolajus Logvinas į klaipėdiečius kreipėsi viešu pareiškimu ir tikino, kad, regėdami įvykius Baltarusijoje, jo tautiečiai uostamiestyje neturi teisės likti tyliais pašaliniais stebėtojais.

Antrą savaitę besitęsiantys protestai Baltarusijoje, kai prieš taikius demonstrantus naudojamas nepagrįstas jėgos struktūrų smurtas, privertė prabilti ir Klaipėdos baltarusių bendruomenę.

Prie bendruomenės biuro durų vakar aptikau gėlių ir baltų balionų, kuriuos su mumis solidarizuodamiesi paliko klaipėdiečiai. Mes esame jiems labai dėkingi už moralinį palaikymą šiuo sunkiu mūsų istorinei tėvynei metu.

"Mes, Klaipėdos baltarusiai, su skausmu širdyje atidžiai sekame įvykius, kurie dabar vyksta mūsų Baltarusijos žemėje. Manome, kad šiuo įtemptu metu neturime teisės likti tyliais pašaliniais stebėtojais. Taikūs demonstrantai išėjo į miestų gatves, kad išreikštų savo nepritarimą oficialiems pastarųjų rinkimų rezultatams. Visų pirma, reiškiame užuojautą visoms nekaltoms aukoms, nukentėjusioms nuo netinkamo šalies teisėsaugos institucijų elgesio. Dabartiniai įvykiai parodė, kad Baltarusijos žmonės nori reformų. Mes nepamiršome mūsų gimtosios šalies ir mūsų žmonių stiprios dvasios bei vienybės, kuri padėjo išgyventi tautai sudėtingų išbandymų metais. Ir tikimės, kad abi pusės turės drąsos, išminties, kantrybės ir konstruktyvumo išgelbėti savo šalį ir garbingai ištverti šį išbandymą. Raginame išlaikyti proto blaivumą ir taikiai spręsti visus ginčytinus klausimus prie derybų stalo mūsų gimtosios Baltarusijos labui", – sakoma Klaipėdos baltarusių bendruomenės viešame pareiškime, kurį pasirašė bendruomenės vadovas N. Logvinas.

Bendruomenės pirmininkas teigė, kad grupė klaipėdiečių sekmadienį ruošiasi vykti į solidarumo akciją Vilniuje.

N. Logvinas džiaugėsi klaipėdiečių moraliniu palaikymu dėl įvykių Baltarusijoje.

"Prie bendruomenės biuro durų vakar aptikau gėlių ir baltų balionų, kuriuos su mumis solidarizuodamiesi paliko klaipėdiečiai. Mes esame jiems labai dėkingi už moralinį palaikymą šiuo sunkiu mūsų istorinei tėvynei metu", – kalbėjo N. Logvinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gerhard

Gerhard portretas
Baltarusijos konsulas N.Longvinas palaiko Lukasenko, jis jokiu budu nenori pokyciu, nes jo era irgi pasibaigs.

Nikolajui

Nikolajui portretas
Mes turim teise likti nuosali,o jus tokios teises neturit.Jusu laukia Belarus!!!Pirmin!

.....

.....  portretas
Белорусы, помощь нужна там, в Белоруси. Вот и езжайте туда, митингуйте, добивайтесь справедливости. А то странно. Из-за кардона советы дают и сочуствуют. Pirmin i Baltorusija!!!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių