Quantcast

Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą dieną – renginiai Klaipėdoje

Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą dieną, gegužės 1-ąją, vyks renginiai „20 metų drauge su Europa“, skirti šiai dienai paminėti. Klaipėdiečiai ir svečiai bus kviečiami išbandyti tradicinius amatus, o vakare pasiklausyti koncerto bei pašokti tradicinius šokius.

Renginį organizuoja Klaipėdos etnokultūros centras. Organizatoriai kvies miestiečius išgyventi tradicijų ir mokslo bendrystę, paveldo ir pažangos susiliejimą.

Vieta renginiui pasirinkta simboliškai. Pasak Etnokultūros centro atstovų, Meno kiemas buvo atnaujintas: restauruotas pastatas, kuriame įsikūrė pats centras, įrengtos amatų dirbtuvės, supažindinančios miestiečius ir miesto svečius su Klaipėdos krašto nematerialiuoju kultūros paveldu.

Vieni renginiai vyks Meno kieme esančiame Daržų gatvėje 10, kiti – įvairiuose senamiesčio kiemuose. Užsiėmimai prasideda po pietų.

Skelbiama, kad gegužės 1 d. 16 val. senamiesčio kiemuose veiks atviros Delmonų ir Audimo galerijos, tradicinių amatų edukacijos, keramikos dirbtuvės, šiaudinės žvaigždutės gamyba, o grupė N2 pristatys mokslo populiarinimo programą „Mokslo šturmas“ .

17 val. susirinkusiųjų lauks grupės „Skylė“ koncertas, o 18 val. – tradicinių šokių vakaras su Klaipėdos etnokultūros centro folkloro ansambliais.

Organizatoriai skelbia, kad grupė „Skylė“ susikūrė Vilniuje 1991-aisiais, Lietuvos istorinio lūžio metu byrant Sovietų Sąjungai. Grupės kūrybiniame bagaže – jau daugiau kaip 20 albumų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių