Quantcast

Klaipėdoje vyks Nacionalinės bibliotekų savaitės renginiai (programa)

  • Teksto dydis:

Lietuvos bibliotekininkų draugija balandžio 23 – 29  dienomis skelbia 15-ąją Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę ,,Biblioteka: informacija ir žinios kiekvienam“.

Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu šalies bibliotekose planuojami jau tradicija tapę skaitymai, susitikimai, edukacinės programos ir kiti renginiai,  skirti informacinio raštingumo ugdymui, bendruomenės įsitraukimo į sprendimų priėmimus skatinimui, e. valdžios paslaugų sklaidai. Ypatingas dėmesys bus skiriamas  socialiai jautrioms visuomenės grupėms, turinčioms ribotą prieigą prie informacijos.

Klaipėdos apskrities viešoji I. Simonaitytės biblioteka šiemet, Nacionalinės bibliotekų savaitės metu, savo bendruomenei siūlo akcijas ir gausybę renginių.

Nacionalinė bibliotekų savaitė prasidės  balandžio 23-iąją, UNESCO minimą Pasaulinę knygos ir autorių teisių dieną.  Šią dieną Lietuvos bibliotekose planuojami jau tradicija tapę skaitymai, kurie šiemet skirti etnografiniams regionų metams paminėti. I. Simonaitytės bibliotekoje Nacionalinė bibliotekų savaitė bus atidaryta Klaipėdos regiono rašytojų kūrybos skaitymais bibliotekos radijo stotyje. Mažieji bibliotekos draugai pristatys žaismingą programą, skirtą etnografiniams regionų metams pažymėti.

Nacionalinės bibliotekų savaitės metu mažuosius bibliotekos bičiulius ir jų tėvelius biblioteka pakvies į skaitymo vakarus „Vakarok su knyga“, kurių metu bibliotekos darbuotojos mažiesiems seks ir skaitys pasakas. Tėveliai kviečiami į dr. Austėjos Landsbergienės paskaitą „Kodėl skaitantys vaikai ne tik geriau mokosi, bet ir sprendžia konfliktus?“.

Siekiant atkreipti dėmesį į skaitytojus su specialiaisiais poreikiais, bibliotekoje bus pristatoma pirmoji Lietuvoje išleista daugiatiražė spausdinta knyga, pritaikyta regintiesiems ir neregiams „Eglė Žalčių karalienė“ bei atidaryta leidinių Brailio raštu, liečiamų (taktilinių) knygelių vaikams ir kitų neregio kasdienybę bei buitį palengvinančių priemonių paroda „Informacija ir žinios kiekvienam“.

Visi kviečiami dalyvauti šeimos laboratorijos „Gyvas aliejus“ įkūrėjų paskaitoje apie natūralią lietuvišką kosmetiką. Norintys galės dalyvauti neatlygintinos kraujo donorystės akcijoje bibliotekoje.

Nacionalinės bibliotekų savaitės metu bibliotekoje svečiuosis Krašto apsaugos savanorių pajėgos, Žemaičių apygardos 3-oji rinktinė, o Klaipėdos bibliotekininkams organizuojamas žygis po Klaipėdą „Operacija X ir kiti bibliotekininkų nuotykiai“.

Jaunimas kviečiamas dalyvauti jaunimo informacinio taško atidaryme, kuriame bus pristatomi savanoriškos veiklos projektai, savanoriavimo galimybės bei sudalyvauti flashmob‘e „Knygų domino NBS“.

Visų, išsiilgusių pavasario saulės, lauksime  Bibliotekos lauko skaitykloje. Čia skaitytojai, patogiai įsitaisę sėdmaišiuose, galės paskaityti naujausias bibliotekos knygas, žaisti stalo žaidimus.  Lauko skaitykla išplės savo veiklą ir miesto erdvėse. Balandžio-gegužės mėn. antradieniais lauko skaityklos mobilioji biblioteka dviračiu vyks į vaikų žaidimų aikštelę prie Danės upės, ketvirtadieniais mobilioji biblioteka lankysis Klaipėdos poilsio parke. Birželio mėnesį mobilioji biblioteka persikels į Smiltynės paplūdimį, kur antradieniais ir ketvirtadieniais dalins skaitymo džiaugsmą poilsiautojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių