Quantcast

Vos ant kojų pastovintis vyras Kaune sukėlė gaisrą: nuomininko kerštui sutrukdė promilės?

  • Teksto dydis:

Kauno policija sulaikė dar vieną vos ant kojų dėl girtumo bepastovintį įtariamąjį pastato padegimu. Šį kartą tai panašu į kerštą, įkvėptą alkoholio promilių, už liepimą išsikraustyti iš nuomojamų patalpų, nes už jas laiku nesumokama.

Apie šį sekmadienio vakaro įvykį pastate ties Savanorių prospekto ir Pakraščio gatvių sankirta pranešė ir Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, ir policija.

Iš bendros šių pranešimų informacijos susidėliojo vaizdas, kad gaisras toje vietoje esančiame mūriniame dviejų aukštų pastate, kuris priklauso vienai bendrovei, be kitų veiklų užsiimančiai ir komercine patalpų nuoma,  kilo apie pusę aštuonių vakaro. Tačiau panašu, kad buvo laiku pastebėtas, nes spėjo aprūkti bei apdegti tik antrajame jo aukšte esančios patalpos.

Policija pranešė uždariusi į areštinę šiuo padegimu įtariamą 1975 m. gimusį asmenį, kuriam nustatytas 3,73 prom. girtumas, bei pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo visuotinai pavojingu būdu, už ką gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba net laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Portalui kauno.diena.lt pavyko papildomai išsiaiškinti, kad įtariamasis buvo sulaikytas netoli nusikaltimo vietos tik už trijų valandų. Šis asmuo nuomojo minėto pastato antrajame aukšte 50 kv. metrų butą, kuriame ir kilo gaisras. Pirminiais duomenimis, čia kažką sandėliavo, tačiau ir likdavo kartais nakvoti. 

Laimingai sutapusių aplinkybių dėka, tą vakarą šio pastato kieme dirbo ir kiti nuomininkai, kurie matė minėtą asmenį išeinantį iš savo patalpų jau neblaivų. Liudytojams užkliuvo jiems šio vyro su neslepiama ironija mesteltas "Iki!". Ką tai reiškia, paaiškėjo netrukus – kai iš išėjusiojo nuomojamų patalpų ėmė veržtis dūmai.

Kadangi gaisras pastebėtas pačiu laiku, didesnių nuostolių išvengta.

Anot policijos atstovės, įtariamojo sulaikymas užtruko, nes laukta ugniagesių gelbėtojų patvirtinimo, kad tai buvo padegimas. Portalo kauno.diena.lt žiniomis, konstatuota, kad gaisro židinys buvo tarp dviejų lovų.

Įtariamasis sulaikytas begrįžtantis į nusikaltimo vietą. Ir artėjančią naktį jau praleido policijos areštinėje. Nepaisant to, kad, anot policijos atstovės, lig šiol jiems nebuvo žinomas.

Šiandien planuojama išsiblaiviusio įtariamojo apklausa. Tačiau dar belaukiant jos rezultatų, išsiaiškinta, kad šis asmuo grasino kažką panašaus padaryti, nes jam buvo liepta išsikelti iš nuomojamų patalpų, nes už šias nebuvo laiku atsiskaitoma. 


Šiame straipsnyje: gaisrasgirtas vyraspadegimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių