Quantcast

Gaisras „Ekonovus“ teritorijoje: kokias rekomendacijas pateikia specialistai?

  • Teksto dydis:

Kauno rajone esančioje įmonės „Econovus“ teritorijoje pirmadienio rytą 100 kvadratinių metrų plote degė šiukšlės.

Kaip pranešė Bendrasis pagalbos centras, 5.36 val. gautas pranešimas, kad Domeikavos seniūnijoje, Šakių kaime, Vandžiogalos plente esančiame atliekų tvarkymo bendrovės „Ekonovus“ padalinyje dega šiukšlės.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos Kauno miesto ir Kauno rajono priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.

„6.35 val. gaisras likviduotas, vyksta perpylimo, ardymo darbai“, – BNS informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus budinti pareigūnė.

Anot jos, žmonės gaisro metu nenukentėjo.

Nacionalinio krizių valdymo centro atstovas Darius Buta BNS informavo, kad gyventojai gavo įspėjimą dėl kilusio gaisro. Pirmadienį rekomenduota užsidaryti namuose langus ir vengti lauko.

„Gyventojams yra išsiųstas rekomendacijos dar anksti ryte: užsidaryti langus ir nebūti lauke. Rekomenduojama kol kas laikytis šitų rekomendacijų“, – sakė D. Buta.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė BNS informavo, kad nors gaisras likviduotas, šiuo metu ugniagesiai vis dar dirba įvykio vietoje, budi dvi automobilinės cisternos ir automobilinės kopėčios.

„Gana greit pavyko gaisro ugnį sutramdyti. Per valandą ugnis buvo nuslopinta. Yra stumdomos ir perkraunamos atliekos. Vietomis, kur matoma, kad yra reikalinga, perliejamas vanduo“, – BNS teigė E. Zdanevičienė.

Pasak jos, dviejų kilometrų spinduliu gyvenantiems žmonėms išsiųsti pranešimai dėl galimos taršos.

Ji taip pat informavo, kad į įvykio vietą atvyko ir Aplinkos apsaugos departamento specialistai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

EKOlogiški gaisrai

EKOlogiški gaisrai portretas
- jau tapo graži tradicija Lietuvoje (ir pasaulyje).. O didžiausia grėsmė gamtai - tai karvės, žiauriai gadinančios orą!

Sūduvis

Sūduvis portretas
Pati geriausia rekomendacija tai matomai kad tokie savartynai būtų toliau nuo gyvenamų vietų, kad tokių savartynų savininkai laikytūsi nors elemetariausių saugumo ir gamtosaugos reikalavimų, kad tų savartynų vadovai ir juos kontroliuojantys, šiuo atveju plikio ministerio, aplinkausaugininkai neštų pilną materialnę ATSAKOMYBĘ, kad oro užterštumą tikrinanti organizacija įvertintų realiai užterštą orą o ne būtų užteršrtumas priklausomas į nuosavą tyrėjų kišenę ydėdas ,,vertinimas,,. Tikslingiausia kad po visų šių gaisrų, ir nesamonių su transporto tarša plikas ministeris, kuriam tik rūpi nuosava kišenė, būtų patrauktas atsakomybėn ir gėdingai paliktų šį postą

Kad

Kad portretas
Nori teritorija namu statybos ir mastant tikrai ne vieta nes jau miesto teritorija ir labai apgyvendinta ir nesaugu gali koks darbuotojas padengt nepatenkintas valdzia , alga nes ten ir dirba is ikalinimo , per darbo birzas , kiti siunciami atidirbinet nes alga 800 o smarve ir darbo salygos prastos , manau jau veikla kitais metais kitur iskels .
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių