Quantcast

Nori daugiau tvarkos: nuomojami paspirtukai Kaune bet kur nesimėtys?

Jau ne pirmą sezoną Kaune galima pasinaudoti nuomojamų elektrinių paspirtukų paslauga, tačiau mieste juos būdavo galima palikti bet kur. Ant takų ar šalikelėse numesti paspirtukai kėlė netvarką. Dabar planuojama įrengti specialias vietas, kur būtų galima šias transporto priemones statyti.

Dar tik derasi

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Paulius Keras tarybos nariams buvo tarstelėjęs, kad Kaune planuojama įrengti specialias vietas nuomojamiems elektriniams paspirtukams. „Kauno diena“ pasidomėjo, kur tokios vietos galėtų būti.

„Kadangi oficialios informacijos kol kas nėra, siūlyčiau su šia užklausa kreiptis į savivaldybės ryšių su visuomene skyrių“, – nieko konkretaus neatsakė paspirtukus Kaune nuomojančios bendrovės „Bolt“ atstovė viešiesiems ryšiams Margarita Sargautytė.

Miesto atstovai tik patvirtino faktą, kad tokios derybos vyksta, tačiau kol kas nedetalizavo nei kada tokios vietos bus įrengtos, nei kuriose Kauno vietose. Tik pažymėjo, kad toks sprendimas turėtų įvesti daugiau tvarkos.

„Didėjantis paspirtukų skaičius tampa opia problema. Dėl šios priežasties kalbamės su operatoriumi, kad mieste šioms transporto priemonėms įvestų daugiau tvarkos. Šiuo klausimu dirbame, todėl kai tik turėsime naujienų, visuomenę informuosime atskirai“, – teigė Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius.

Palieka bet kur

„Kauno diena“ ne kartą yra sulaukusi miestiečių skundų dėl bet kur paliekamų „Bolt“ paspirtukų. Pasinaudoję šia paslauga, dažnai paspirtukai paliekami tiesiai ant pėsčiųjų ar dviračių takų. Pasitaiko atvejų, kai išmėtyti paspirtukai kuria vizualinę taršą lankytinose miesto vietose.

„Kelis kartus mačiau prie Soboro tvarkingai išrikiuotus „Bolt“ paspirtukus, bet ilgai taip nebūna. Paskui juos numeta bet kur. Dažnai paspirtukai paliekami tako viduryje, todėl nepatogu pro juos praeiti. Ne kartą teko Senamiestyje matyti paliktus ant šaligatvių – žmonės nepraeina, kliūva, o jei dar koks renginys – tai išvis tragedija“, – kiek anksčiau piktinosi kaunietė Dalia.

„Turistai nori nusifotografuoti prie kokio lankytino objekto, o fone – išvartyti paspirtukai. Tikrai trūksta tvarkos“, – yra sakęs kitas kaunietis Vytas.

Buvo atkreiptas dėmesys į tai, kad ant šaligatvių, dviračių takų palikti nuomojami paspirtukai trukdo komunalininkams. Jiems tenka arba patraukti transporto priemones, arba kaip nors jas apvažiuoti, tačiau tada negalima tinkamai nuvalyti takų.

Turistai nori nusifotografuoti prie kokio lankytino objekto, o fone – išvartyti paspirtukai. Tikrai trūksta tvarkos.

Vilniaus pavyzdys

Praėjusiais metais Vilniuje atsirado privalomos „Bolt“ paspirtukų parkavimo vietos. Kai kur šių transporto priemonių palikti visai nebegalima, kitur – reikia apstatyti į specialias vietas, kitu atveju programėlė neleidžia baigti nuomos paslaugos ir užrakinti paspirtuko.

Nuo praėjusių metų rudes Vilniuje veikia 175 zonos, kuriose palikti elektrinio paspirtuko tiesiog negalima. Taip pat kai kur apribotas greitis, trijose gatvėse neleidžiama „Bolt“ paspirtukais iš vis važiuoti. Be to platformos žemėlapyje atsirado 119 zonų, skirtų parkavimui centrinėse miesto dalyse.

Šie pokyčiai inicijuoti gavus gyventojų ir verslo skundų dėl ne vietoje paliktų paspirtukų. Įvedus tokią tvarką ir Kaune, tikimasi, kad ir čia būtų daugiau tvarkos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
uzdrausti ta bruda vazineti lauk!

Paspirdukas

Paspirdukas portretas
Svarbiausia valdžiagyviams viską drausti ir uždrauti, PASINAUDOJUS JŪSŲ `LAISVA VALIA`, KURIĄ UŽPROGRAMAVO TELEVIZORIUS. Dar Leninmas sakė; "Iš visų menų mums svarbiausias kinas.".

Butcus

Butcus  portretas
vajezus ,vakar maciau kaip bobulyte ejo ir atsitrenke i samakata ,griuvo vo taip
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių