Quantcast

Karinės pratybos Kaune: jau aišku, kur ir kada bus įvesta komendanto valanda

  • Teksto dydis:

Lietuvos kariuomenė ir NATO sąjungininkai pradėjo kompleksines pratybas „Perkūno griausmas 2024“.  Kariai drauge su valstybės institucijomis imituoja perėjimą iš taikos į karo metą, pasiruošimą vykdyti karo komendantūrų veiklą, tarpusavio sąveiką.

Kaune gegužės 6–8 dienomis vyks sudėtinė nacionalinių pratybų dalis – „Perkūno bastionas 2024“. Mieste intensyviai judės kariai ir technika, bus naudojamos imitacinės priemonės (šaudmenys ar pirotechnika). Intensyviausios pratybos vyks ties strategiškai svarbiais objektais Centro, Petrašiūnų, Eigulių ir Aleksoto seniūnijose.

Nuo gegužės 7 d. vakaro iki 8 d. ryto komendanto valanda bus įvesta Palemono mikrorajone, Petrašiūnų seniūnijoje. Šiomis pratybomis kariškiai treniruosis sąveiką tarp policijos ir komendantinio vieneto. Gyventojų judėjimas nebus ribojamas, tačiau gali būti stabdomas ir tikrinamas bet kuris transportas.

Kauniečių prašome išlikti ramiais, geranoriškai laikytis karių ar kitų pareigūnų prašymų bei nurodymų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Ona

to Ona portretas
O tu čia save laikai pentagonine komentatore, ar čia kaip? Nuolatinių karų pasaulyje strateguotojų naudinga idiotė? Ko čia smirdi, greitai čiuožk į ukrų apkasus už bidoną pakariaut :DD

kaimo bernas

kaimo bernas portretas
1993 - 99 pirmasis atkurtos kariuomenės vadas dim gen mjr Jonas Andriškevičius, mus, karštagalvius ir nelabai, kiekvieną rytą instruktuodavo, žiūrėdamas į akis - lengva pradėti mūšį, bet sunku jį pabaigti - o išmokti taikiai gyvent dar sunkiau

onute

onute portretas
landzbergine ziurkute, per daug bus tu kremliniu...jusu konservu tarakonu mazuma nors prisiveist spejot per 30 metu... begsit i tuos surudijusius Hamerius isikabine.... jei spesit..
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių