Quantcast

Integruos jaunimą į darbo rinką

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybės taryba balandžio 25 d. patvirtino pakaunės jaunimo vasaros užimtumo ir integracijos į darbo rinką programos finansavimo tvarkos aprašą. Jis suteiks galimybę jaunimui per vasaros atostogas dirbti ir įgyti praktinių darbo įgūdžių.

Ši programa skirta jauniems, 14–19 metų, žmonėms, kurie gyvenamąją vietą yra deklaravę Kauno rajone. Programa bus vykdoma nuo liepos 1 iki rugpjūčio 31 d., ne ugdymo proceso metu, ir 100 proc. finansuojama savivaldybės biudžeto lėšomis.

„Siekiame didinti jaunimo motyvaciją rinktis sezoninį darbą per vasaros atostogas, padėti jiems integruotis į darbo rinką“, – teigė Kauno rajono savivaldybės jaunimo koordinatorė Domantė Sinkevičiūtė.

Taip pat bus skatinamas bendradarbiavimas su Kauno rajono savivaldybės teritorijoje veikiančiais verslais, gerinama jaunimo profesinio orientavimo kokybė.

Savivaldybės interneto svetainėje bus skelbiama darbdavių, ketinančių įdarbinti jaunų žmonių per vasaros atostogas, ir jaunimo, ketinančio dalyvauti programoje, registracijos.

Programoje dalyvaujančiam darbdaviui už kiekvieną įdarbintą jaunuolį, bet ne daugiau kaip už penkis, lėšos bus kompensuojamos: savivaldybė mokės 300 eurų per mėnesį, maksimali kompensavimo trukmė – du mėnesiai.

Jei jaunuolis dirbs ne visu darbo krūviu, kompensacija bus skaičiuojama proporcingai faktiškai dirbtam laikui, o suma vienam įdarbintam jaunuoliui per visą įdarbinimo laikotarpį einamaisiais kalendoriniais metais negalės viršyti 600 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių