- diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Prieš pat gražiausią pavasario šventę – šv. Velykas – į Kauno „Akropolį“ grįžta maisto ir gėrimų mugė „Kaunas FOOD“. Kovo 29–30 dienomis vyksiančioje mugėje bus galima apžiūrėti, paragauti ir įsigyti nedidelių šeimos ūkių ar verslų siūlomų maisto produktų, gėrimų, taip pat rankų darbo keramikos gaminių bei tekstilės šventiniam stalui.
Kviečia šventei ruoštis kartu
Kovo 29–30 dienomis Kauno „Akropolio“ antrame aukšte, Griunvaldo alėjoje, vyksiančioje maisto ir gėrimų mugėje susiburs tie, kurie gamina ir lankytojams siūlo išskirtinių, gurmaniškų, pačių rankomis užaugintų ar pagamintų produktų – ir tų, kuriuos jų lankytojai jau išbandė, ir tų, kuriuos mugėje pamatys pirmą kartą.
„Artėjant Velykoms Kauno „Akropolio“ lankytojai ima daugiau dėmesio skirti namams, ieško unikalių akcentų šventiniam stalui, naujų skonių, kuriais galėtų pradžiuginti savo artimiausius žmones. Tad siūlome jiems išskirtinį asortimentą iš nedidelių šeimos ūkių, vietos gamintojų ir kūrėjų – taip suteikiame galimybę ne tik praturtinti savo šventinį stalą, bet ir prisidėti prie Lietuvos smulkiųjų verslų palaikymo ir stiprinimo“, – sako Brigita Kuodytė, Kauno „Akropolio“ valdytoja.
Pasak renginį organizuojančios bendrovės „Festivus“ marketingo vadovės Živilės Kurienytės, savaitgalį prieš šv. Velykas daugelis prekybos centre dairosi gardžių vaišių, spalvingų dekoracijų šventiniam stalui, tad mugėje „Kaunas FOOD“ susibūrė gamintojai ir kūrėjai, siūlantys unikalių maisto gaminių, ryškių skonių ir spalvų. Velykiniam stalui mugėje bus galima įsigyti tiek tradicinių pirkinių: vytintų mėsos gaminių, juodos duonos, brandintų sūrių, tiek gurmaniškų – įvairių grybų, kanapių produktų ir rankų darbo desertų. Stalui papuošti kūrėjai kvies įsigyti jų rankų darbo keramikos, aromatinių sojų vaško žvakių ar kitų spalvingų, pavasariškų dekoro detalių.
Kovo 29–30 dienomis vyksiančioje mugėje bus galima paragauti ir įsigyti nedidelių šeimos ūkių ar verslų siūlomos produkcijos. Organizatorių nuotr.
Proga padėkoti pirkėjams
Mugėje dalyvausianti nedidelio šeimos ūkio „Piliakalnio ritualai“ šeimininkė Agnė Prokofjevaitė neabejoja: Velykos – svarbi pavasario šventė, buvimo su šeima laikas, kuomet kartu norisi mėgautis tuo, kas pamėgta, pažįstama ir sava. Tad medus, ūkyje užaugintų uogų uogienės, svarainių sirupai ir cukatai, liofilizuoti skanėstai, taip pat prieskoninė druska su liofilizuotų bazilikų lapeliais, aštriaisiais pipirais, vaistažolių arbatos keliauja ant šventinio stalo ar į dovanų krepšelius artimiesiems. Mugėje bus galima įsigyti ir margučių marginimo vašku rinkinių – kartu su šeima pasirūpinti svarbiausiais šventės simboliais.
„Ruošdami užsakymus, gautus interneto parduotuvėje, pasidžiaugiame, jog klientai mumis pasitiki, mus renkasi, bet tuomet nematome tų žmonių, jų veidų, nežinome jų istorijų. Mugė – vieta, kur gali pamatyti klientų emocijas. Apsilankiusieji domisi mūsų ūkiu, jo istorija, ką ūkyje auginame. Būti arčiau žmonių, suprasti, ką jie vertina, kas jiems svarbu, pajausti ryšį su jais, padėkoti asmeniškai: mugė – nuostabi proga tą padaryti“, – kalbėjo A. Prokofjevaitė.
Supažindins su sveika mityba
Dar vieni mugės dalyviai – nedidelės įmonės „Omega.LT“, Priekulėje gaminančios traškučius iš linų sėmenų, atstovai. Šį produktą mugėje pristatysiančios mažosios bendrijos (MB) direktorius Gordej Sebastjanovič pasakojo, jog jų gaminamas užkandis – sveika alternatyva įprastiems traškučiams: be konservantų, kenksmingų priedų, tad puikiai tinkantis ir mažiausiems. Dalyvavimas mugėje jiems – puiki proga visiems besidomintiems papasakoti apie savo gaminį, pakviesti įsigyti šventiniam stalui.
Velykiniam stalui mugėje bus galima įsigyti tradicinių ir gurmaniškų pirkinių. Organizatorių nuotr.
Fermentuotus gėrimus jau ne pirmą kartą maisto ir gėrimų mugėje Kauno „Akropolyje“ pristatys ir MB „Zoeprobio“. Kaip pasakojo jos vadovas Modestas Ežerskis, mugės lankytojus kvies daugiau sužinoti ir išbandyti ryžių ir grikių, avižų, medaus gėrimų koncentratų. Pastarieji – lankytojų mėgstamiausi. Pasak M. Ežerskio, pirkėjai domisi fermentuotų gėrimų savybėmis, ieško įsigyti, išbando juos, todėl klientų ratas nuolat auga. Kadangi nemažai laiko skiria edukacijai, mugė, pašnekovo žodžiais, laikas – skirtas pabendrauti su klientais, paaiškinti, kuo fermentuoti gėrimai vertingi bei kaip juos vartoti, kad nauda būtų didžiausia.
Karšto ir šalto rūkymo bei vytintų žvėrienos gaminių mugės lankytojams pasiūlys MB „Hunter Strike“. Kaip pasakojo jos įkūrėjas Karolis Pačėsas, maisto ir gėrimų mugė – galimybė dideliam lankytojų, besidominčių naujovėmis, ieškantiems išskirtinių produktų šventėms, ratui pristatyti kokybiškus gaminius iš žvėrienos ir pakviesti patiems paragauti.
„Kaunas FOOD“ mugė vyks kovo 29–30 dienomis, nuo 10 iki 21 val. Kauno „Akropolio“, antrame aukšte, Griunvaldo alėjoje. Renginys – nemokamas.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
VDU rektoriui – Mariupolio universiteto regalijos
Trečiadienį Mariupolio valstybinis universitetas, kuris dėl karo šiuo metu veiklą tęsia Kijeve, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) rektoriui prof. dr. Juozui Augučiui įteikė Garbės daktaro regalijas. ...
-
Praneša apie prasidedančius tvarkymo darbus magistralėje ties Kaunu7
„Via Lietuva“ tęsia svarbiausius kelių infrastuktūros tvarkymo darbus automagistralėje ties Kaunu: pradedama tilto per Kruną rekonstrukcija, atnaujinami Sargėnų viaduko kapitalinio remonto darbai bei tęsiama A. Meškinio tilto per Ner...
-
Inspektorių radinys ūkyje: nugaišęs veršiukas ir arklys su pūliuojančiais randais nuo pančių11
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) su portalu kauno.diena.lt pasidalijo sukrečiančiais patikrinimo rezultatais. ...
-
Suktas pirkinys kopose: kauniečių planas stringa17
Restoranas „Floros simfonija“ plėtros planus nukreipė į pajūrio kopas: karinės paskirties statinį nori paversti fizinio ir dvasinio poilsio zona. Tačiau tokie planai sukėlė abejonių. ...
-
Nemuno policijos komisariatas – atnaujintame pastate: pasižvalgykite19
Trečiadienį oficialiai atidarytas Nemuno policijos komisariatas. ...
-
Istorinė akimirka: Kaune į vandenį nuleista didžiausia Baltijos šalyse upinė barža39
Vidaus vandens kelių direkcijos (VVKD) Kauno žiemos uoste į vandenį nuleista upinė barža, galinti vienu metu gabenti iki 90 konteinerių. Tai istorinis momentas visai laivybai, nes krovinių gabenimas vidaus vandenimis padės ne tik sutaupyti, bet ir že...
-
Kauno pramonininkų asociacija pasirašė sutartį su Lietuvos mokyklų vadovų asociacija4
Besibaigiant sezonui, gegužės 13 dienos popietę visi Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos (KKPDA) nariai rinkosi į metinį ataskaitinį susirinkimą, kuris vyko AB „Volfas Engelman“ Galerijoje. Asociacijos vadovybė naria...
-
Trūksta žodžių: pakrantę sutvarkė, bet šiukšles išvertė laukuose1
Kaišiadorys šiemet tapo Lietuvos kultūros sostine ir prie įvažiavimo į miestą, šalia vieno ežero, pasistatė miesto ženklą. Tam reikėjo sutvarkyti ežero pakrantę ir išrauti nendres. Tačiau, atrodo, viskas, kas išt...
-
Kaune apdovanojimais pagerbtos socialiai atsakingos organizacijos ir iniciatyvos8
Kaunas penktus metus iš eilės įvertina socialiai atsakingas organizacijas bei iniciatyvas, rodančias išskirtinį dėmesį specialiųjų poreikių turintiems žmonėms. Šią savaitę įteikti apdovanojimai „Kaunas visiems“ 20...
-
Kauno parama Ukrainai – perduos nebereikalingą greitosios automobilį
Kauno miesto taryba atliepė į Charkivo rajono atstovų prašymą suteikti humanitarinę pagalbą – greitosios medicinos pagalbos automobilį. Ši transporto priemonė padės teikti pagalbą nuo karo nukentėjusiems ukrainiečiams. ...