Quantcast

Kauno miesto simfoninis orkestras sezoną uždarys su Niujorko „Metropolitan Opera“ žvaigždėmis

  • Teksto dydis:

2022 metų gegužę operos gerbėjai Lietuvoje turėjo nuostabią galimybę kino teatrų ekranuose stebėti tiesioginę Niujorko „Metropolitan Opera“ transliaciją, kurioje pagrindinį vaidmenį G. Puccini operoje „Turandot“ atliko Ukrainos operos primadona Liudmyla Monastyrska, šiame pastatyme pakeitusi garsųjį rusų sopraną Anna Netrebko, kuri neskubėjo pasmerkti Rusijos karo Ukrainoje. O šį penktadienį klasikinės muzikos gurmanai turės unikalią galimybę ukrainiečių operos žvaigždę išgirsti gyvai Kauno miesto simfoninio orkestro sezono uždarymo koncerte Kauno valstybinėje filharmonijoje.

L. Monastyrska – viena ryškiausių šių dienų pasaulinės operos scenos solisčių, išskirtinio savo grožiu ir tembru lyrinio-dramatinio soprano savininkė. Užsienio kritikai ukrainiečių dainininkę vadina nauja vokalinio pasaulio žvaigžde, „niuansų ir pianissimo karaliene“ bei Maria Callas ir Montserrat Caballé tradicijų tęsėja. Jos platų tarptautinį pripažinimą patvirtina daugybė pagrindinių vaidmenų prestižiškiausiuose pasaulio teatruose, įskaitant „La Scala“, „Royal Covent Garden“, „Metropolitan Opera“, Vienos nacionalinę operą ir kt.

Kauno miesto simfoninio orkestro sezono uždarymo koncerte kartu su L. Monastyrska pasirodys dar viena „Metropolitan Opera“ scenoje spindinti žvaigždė – pasaulinio garso Sakartvelo baritonas George Gagnidze. 2008–2009 metų sezone dramatinis sakartvelų baritonas sensacingai debiutavo Niujorko „Metropolitan Opera“ Rigoletto vaidmenyje ir nuo to laiko šiame teatre pasirodė daugiau nei 130 spektaklių, atlikdamas tokius vaidmenis kaip Makbetas, Amonasro (Aida), Skarpija (Toska), Michele (Il tabarro), Tonio (Pagliacci), Alfio (Cavalleria rusticana) ir Shaklovity (Hovanščina). Išraiškingas, skambus baritonas, išsiskiriantis impozantišku atlikimu, G. Gagnidze yra tarp pirmaujančių savo žanro dainininkų pasaulinės operos scenoje.

Į Lietuvą pasaulines operos žvaigždes pakvietęs Kauno miesto simfoninio orkestro vyriausiasis dirigentas Constantine'as Orbelianas, šiam išskirtiniam koncertui parinko ypatingą programą. Klausytojai turės galimybę išgirsti L. Monastyrska atliekant žymiąją „Casta Diva“ ariją iš V. Bellini operos „Norma“, taip pat garsiausias soprano arijas iš operų „Pajacai“ bei „Makbetas“. G. Gagnidze publiką nudžiugins kultine nuožmaus Romos policijos viršininko Skarpijos arija „Te Deum“ iš G. Puccini operos „Toska“. Įdomu pažymėti, kad sakartvelų baritonas Skarpijos vaidmenį per savo karjerą yra atlikęs daugiau kaip 100 kartų! Koncerte nuskambės ir puikiai pažįstami duetai iš G. Verdi operų „Nabukas“ bei „Aida“. Solistams pritars Kauno valstybinis choras, kuris publiką pamalonins ir žymiausiais choriniais opusais iš G. Verdi operų „Nabukas“, „Trubadūras“, „Makbetas“.


Kas: Kauno miesto simfoninio orkestro sezono uždarymo koncertas

Kur: Kauno valstybinėje filharmonijoje

Kada: 2024 m. gegužės 10 d., penktadienį, 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIRGO

SUSIRGO portretas
...UKRAINIETĖ IR NEDAINUOS. JĄ PAKEIS TALENTINGA LIETUVAITĖ GABRIELĖ BUKINĖ. o tam "ne kažką" patariu: nors kartą nueik į filharmoniją ir pamatysi, kad ji seniai nenušiurusi, ir scenoje tikrai žvaigždės gera muzika dalinasi. Ne, neik, jei tau etalonas - bunkė ir kitos bebalsės divos...

Ne kažką

Ne kažką portretas
Tik nušiurusiai Kauno filharmonijai ir beskonei publikai tokios “žvaigždės” ir tinka.

Ajajai

Ajajai portretas
Nueikit į Kauno Filharmoniją ,ten atlieka tokius kūrinius ,,nepakartojamus'' nes jų niekas pasaulyje nesiklauso...Mėšlas ir tiek..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių