Quantcast

Sėkmės kaina – tik vienas euras

Nusipirkti pilį, seną namą ar net filmo scenarijų vos už vieną dolerį ar vieną eurą skamba neįtikinamai. Tačiau pasaulyje būta įvykių, kada sandoriai už šią simbolinę kainą atnešdavo krūvas pinigų ir nesibaigiančią sėkmę.

Ir dabar interneto platybėse apstu straipsnių apie tai, kad Sicilijoje esančius apleistus namus vietos valdininkai parduoda vos už vieną eurą. Tačiau yra sąlyga – pirkėjas turi finansuoti namo restauravimą, kuris jam kainuotų mažiausiai 25 tūkst. JAV dolerių.

Legendinių filmų „Titanikas“ ir „Avataras“ režisierius Jamesas Cameronas prieš 30 metų ieškojo galimybės statyti filmą „Terminatorius“, tačiau anuomet niekas su juo nenorėjo dirbti.

Galiausiai J. Cameronas nusprendė parduoti šio filmo scenarijų už vieną dolerį, bet tik tuo atveju, jei galės režisuoti filmą. Scenarijų nusipirko kino filmų prodiuserė Gale Anne Hurd. Kino ekranuose pasirodžius „Terminatoriui“, jis tapo hitu ir uždirbo daugiau nei 80 mln. dolerių.

Griuvus Berlyno sienai, Vokietijai priklausiusios pilys tapo nemokamu nekilnojamuoju turtu, kurį žmonės galėjo įsigyti vos už dolerį.

Helga van Horn buvo tas laimingas žmogus, kuri vos už vieną eurą įgijo teisę valdyti garsiausią Vokietijos pilį Neuschwanstein. Ši pilis, pastatyta Liudvikui II, laikoma viena gražiausių Vokietijoje. Be to, savininkė ją pavertė pelningu muziejumi.

Amerikiečių virėja Ruth Graves Wakefield XX a. išrado sausainio su šokolado gabaliukais receptą, kuris laikui bėgant labai išpopuliarėjo.

Moteris buvo įgijusi aukštąjį išsilavinimą ir kartu su vyru valdė viešbutį „The Toll House Inn“. Minėtą sausainį ji sukūrė atsitiktinai ir nusprendė jo receptą parduoti bendrovei „Nestle“ tik už vieną dolerį.

Antrojo pasaulinio karo metais kariai iš įvairių šalių šiuos sausainius pirkdavo dideliais paketais, tad bendrovė uždirbo ne vieną milijoną dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ffffg

ffffg portretas
Už vieną £ anglijoje pardavinėjo namus senuose rajonuose ir jokių nustatytų sąlygų. Nusipirkus reikėjo daryti remontą ,nieko nuostabaus ,juk naujai pastatyto namo nenupirksi už vieną svarą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių