Quantcast

Šeima beveik 80 metų pragyveno su nesprogusia bomba po grindimis

Šeima iš Lenkijos pragyveno beveik 80 metų su bomba po grindimis. Apie tai rašo RMF 24.

Penktadienį, vasario 16-ąją, Suchadniovo miesto gyventojas paskambino policijai. Jo pranešimas buvo neįprastas – vyras teigė, kad po namu aptiko daiktą, panašų į bombą. Tai atsitiko, kai lenkas remontavo namą.

Į įvykio vietą atvykę inžinerinės kariuomenės atstovai patvirtino, kad po grindimis gulėjo maždaug 50 kilogramų nesprogusi aviacinė bomba.

Išsiaiškinta, kad sovietų gamybos bomba į tą vietą nukrito beveik prieš 80 metų – 1945-aisiais. Tai paaiškėjo, kai namo savininkas prisiminė močiutės pasakojimus, kuriuos visi laikė legendomis ir jais netikėjo.

Tada moteris pasakojo, kad per Antrąjį pasaulinį karą bomba pramušė lubas, namo grindis ir įstrigo žemėje. Jos teigimu, tada sovietų kariškiai nutarė, kad sprogmuo nekelia pavojaus ir paliko jį gulėti ten, kur jis nukrito. Vėliau grindis virš bombos perklojo.

Kariškiai atsargiai išėmė bombą ir išvežė ją į karinį poligoną. Ten ji bus susprogdinta. Kariškiai priminė, kad tokie radiniai Lenkijoje – ne retenybė, nors nuo karo pabaigos prabėgo jau daug metų. Specialistai įspėjo gyventojus neliesti tokių radinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Š.

Š. portretas
Gerai kad brokuota bomba buvo.

Jooo

Jooo portretas
Gerai, kad laimingai baigėsi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių